A-
A+

Nytt Spac-bolag tar plats på Stockholmsbörsen

Ett nytt Spac-bolag tar plats på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Ett nytt Spac-bolag tar plats på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
BörsTT

Creaspac är namnet på nästa så kallade spac-bolag på Stockholmsbörsen. Bakom satsningen återfinns investmentbolaget Creades med näringslivsprofilen Sven Hagströmer.

Annons

Annons

"Det är väldigt roligt att idag i egenskap av ordförande kunna presentera Creaspac. Creades har under lång tid, mycket lönsamt, investerat i företag på såväl den noterade som den onoterade marknaden och har tack vare detta ett stort nätverk och kompetens som ger tillgång till unika investeringsmöjligheter", säger Hagströmer i ett pressmeddelande.

Avsikten är att ta in kapital på uppåt 2,5 miljarder kronor i samband med noteringen och inom 36 månader ska man förvärva ett onoterat bolag. Creades kommer att investera 375 miljoner kronor i Creaspac.

Spac-trenden har fått stor genomslagskraft i USA det sista halvåret. Rent praktiskt innebär det att ett företag etableras på börsen med avsikten att inom en begränsad tid förvärva och placera ett tidigare onoterat bolag som därmed får en form av genväg in på börsen.

I slutet av mars gjorde företeelsen debut på Stockholmsbörsen när ACQ började att handlas med investmentbolaget Bure i ryggen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!