A-
A+

Nytt stödpaket till Malmös näringsliv

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Arkivbild.
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Arkivbild.
PolitikTT

Malmös kommunledning gör en extrasatsning på stadens besöksnäring. Merparten, 23 miljoner kronor under en femårsperiod, går till Malmömässan.

Annons

Annons

Det är för att säkra besöksnäringens utveckling framöver, säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) vid en pressträff.

Hon beskriver Malmömässan som en viktig motor i besöksnäringen, som jobbar med att få nya, stora event förlagda till Malmö.

Malmös kommunledning föreslår också ett förlängt avtal med kulturhuset Funnys äventyr, som är värt 1,6 miljoner. Beslutet fattas av kommunstyrelsen under onsdagen.

Därtill kommer uteserveringar och försäljningsställen att få upplåtelseavgifter för perioden januari till oktober efterskänkta. Under de första tre månaderna i år blir det även hyresrabatter för kulturverksamheter och kommersiella verksamheter som hyr kommunägda lokaler.

Stödet ska ses som ett komplement till nationella insatser, poängterar Stjernfeldt Jammeh.

Det handlar om att vi när pandemin väl klingar av ska stå så bra rustade som möjligt för att komma ur den här krisen. Det handlar om många människors livsverk och det handlar om många Malmöbors arbetstillfällen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!