A-
A+

Nytt VM-brons för Sverige: "Betyder mycket"

Linn Persson, Anna Magnusson, Elvira Öberg och Hanna Öberg tog brons i damernas stafett i Oberhof – Sveriges historiska åttonde VM-medalj.
Linn Persson, Anna Magnusson, Elvira Öberg och Hanna Öberg tog brons i damernas stafett i Oberhof – Sveriges historiska åttonde VM-medalj.
SkidskytteOberhof, TT:s utsända

Brons i herrstafetten och brons i damstafetten.

Linn Persson, Anna Magnusson och systrarna Öberg ordnade Sveriges åttonde VM-medalj i skidskytte-VM i Oberhof i Elviras comeback efter förkylning.

Det känns jättebra, säger Hanna Öberg, som tog sin tredje medalj i VM

Annons

Annons

Sveriges historiskt framgångsrika skidskytte-VM i Oberhof, Tyskland, fortsätter. Efter herrarnas stafettbrons, som betydde att det svenska medaljrekordet från VM i Pokljuka 2021 slogs, tog damerna också brons i sin stafett.

Italien, som aldrig tidigare tagit VM-guld i damstafett, vann 24,7 sekunder före silverlaget Tyskland och ytterligare 31 sekunder före bronslaget Sverige.

Medaljen var Sveriges åttonde totalt i mästerskapet som avslutas med masstarter på söndag.

Jag tycker verkligen att vi syr ihop det här på bra sätt. Det var tuffa förhållanden och Italien och Tyskland gör det fantastiskt bra på skjutvallen. Det är svårt att slå dem då, säger Hanna Öberg.

"Skakade i benen"

Sverige, med Linn Persson, Anna Magnusson, Elvira Öberg och Hanna Öberg i laget, inledde bäst av alla nationer. Persson växlade över till Magnusson i ledning efter två bom. Då hopade sig större bekymmer på den blåsiga skyttevallen. Magnusson drog på sig två straffrundor i det stående skyttet och Sverige halkade efter. Ledningen efter den första sträckan förbyttes till en fjärdeplats.

Jag skakade i benen och då är det svårt. Självklart var det mycket nerver, det var en VM-stafett och vi var medaljkandidat, säger Magnusson, som förstås var glad att det ändå blev brons.
Det hade känts mycket värre om det blivit en fjärdeplats.

Annons

Annons

Dela medalj med syrran

Vid OS i Peking förra året tog Persson och systrarna Öberg stafettguld tillsammans med Mona Brorsson. Nu fick Elvira Öberg, som gjorde sitt första VM-lopp sedan sprinten i förra veckan på grund av en förkylning, jaga ett brons på tredjesträckan.

Lillasystern körde upp Sverige till bronsplatsen som Hanna Öberg lyckades hålla in i mål. Hanna Öberg säger att det var stort att få ta bronset tillsammans med sin syster.

Det betyder mycket och jag är jätteglad att hon kunde köra. Hon gör det bra och är mycket värd den här medaljen.

De svenska bronsmedaljörerna, damer och herrar, fick inte hämta sina medaljer vid en ceremoni i Oberhof på kvällen. Polisen ansåg att det var för riskfyllt med tanke på den hårda vinden. I stället blir det medaljutdelning på arenan på söndagen, efter masstarterna, som också har sina prisutdelningar på arenan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.