A-
A+

Oavgjort för Kristianstad och Linköping

Kristianstad har inte förlorat i damallsvenskan den här säsongen. Arkivbild.
Kristianstad har inte förlorat i damallsvenskan den här säsongen. Arkivbild.
FotbollTT

Rosengård rycker lite i toppen av allsvenskan. Kristianstad och Linköping tog inte chansen att hänga på efter två oavgjorda resultat.

Kristianstad spelade 1–1 mot AIK medan Linköping bara fick 0–0 mot Vittsjö

Annons

Annons

Annons

Annons

Tre segrar, tre oavgjorda, noll förluster. Så ser Kristianstads resultatrad ut efter de inledande sex matcherna. Förra årets ligatrea tog ledningen mot nykomlingen AIK – men man lyckades inte få med sig tre poäng.

En långboll från egen backlinje nådde hela vägen fram till en fri Amanda Edgren som lobbnickade över Milla-Maj Majasaari i AIK-målet och gav hemmalaget ledningen i den 20:e minuten.

Men kvitteringen lät inte vänta på sig. Tre minuter senare kombinerade sig AIK in i offensivt straffområde och Honoka Hayashi låga inspel hittade in till en helt ren Nora Rönnfors som avslutade säkert.

Kristianstad var närmast segern och skakade fram en rad målchanser i matchens slutskede, men antingen stod Majasaari i vägen eller så var siktet inte rätt inställt.

Kristianstad ligger på tredje plats i tabellen och jagar Häcken närmast. AIK har bara tagit en trepoängare under säsongsinledningen och ligger på niondeplats.

När slutsignalen gick i Linköping var besvikelsen stor i hemmalaget trots spelövertag inte fick hål på skåningarna i Vittsjö.

Efter sex omgångar har nu Linköping sju poäng upp till serieledaren Rosengård.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss