-
+

Öberg frustrerad – men ingen livskris

Hanna Öberg hade en tung dag i Pokljuka och kände inte igen sin kropp.
Hanna Öberg hade en tung dag i Pokljuka och kände inte igen sin kropp.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

Svenskorna lyckades inte upprepa Sebastian Samuelssons bedrift att klättra upp till medaljerna i jaktstarten.

Det största medaljhoppet Hanna Öberg hade en tung dag i spåret och kände inte igen sin kropp.

Jag vet att formen var bra för typ tre dagar sen, säger hon frustrerat efter 13:e-platsen.

Annons

Annons

Hanna Öberg är bedrövad i den mixade zonen. Kroppen svarade inte och hon fick slita ordentligt i jaktstarten i skidskytte-VM i Pokljuka.

Till slut blev den en 13:e-plats för det svenska medaljhoppet.

Jag upplever det som att det inte alls svarar i kroppen så som jag vill. Så är det ju. Och det... Är svårt att säga för mig just nu vad det beror på, säger Hanna Öberg.

Hon hade visserligen ett ganska svårt utgångsläge, med en knapp minut upp till Tiril Eckhoff som gick ut först efter sprintguldet. Men efter det första skyttet såg det lovande ut för Öberg som då gick ut som fyra och hade känning på medaljerna.

Distraherad

Men sedan gick det tungt, framför allt i spåret. Och med totalt tre bom och bara 35:e bästa åktid totalt blev dagen inte alls vad Hanna Öberg hoppats på. I mål var Öberg nästan två minuter bakom Tiril Eckhoff, som trots två bom höll undan och tog sitt andra raka individuella VM-guld.

TT: Kan du beskriva hur kroppen känns?

Det svarar inte. Jag går ju ut hårt på första varvet och har tron på det. Det är en fart som självklart är offensiv, men det är något som jag normalt sett absolut ska klara av. Sen känner jag att det inte är där jag vill vara och det distraherar mig lite i första stående (två bom). Jag hade inte tankarna på rätt ställe, jag var lite störd över att kroppen inte ville vara med, säger Öberg.

Annons

Annons

Ska ringa Lukas

Inte heller sprinten dagen innan blev som Hanna Öberg (en tiondeplats) och nu väntar en vilodag innan damernas distanslopp. Det är kort om tid för att ladda om.

Jag ska ringa Johannes (Lukas, huvudtränare) och se vad han har för analys av situationen. Jag vet att formen var bra för typ tre dagar sen, så den är ju inte bortblåst. Nu ska vi reda ut det här. Och... Jag ska väl tro på att det lika snabbt kan vända tillbaka.

Hanna Öberg är vanligtvis en av de allra säkraste på vallen, och trots tre bom i jaktstarten är hon inte oroad över den biten.

Egentligen är känslan i skyttet bra, det är inga konstigheter. Men det är frustrerande att inte få ut sitt bästa när man är på ett mästerskap.
Men jag har liksom ingen livskris, tillägger hon skämtsamt.

"Kroppen känns bra"

Bakom Eckhoff tog österrikiskan Lisa Hauser hand om silvret, 17,3 sekunder bakom, medan Anais Chevalier-Bouchet, Frankrike, tog bronset.

Elvira Öberg (tre bom) klättrade från 22:a till 14:e plats efter att ha visat bra form i spåret med elfte snabbaste åktid.

Kroppen känns bra och jag är nöjd att jag vågar vara offensiv i spåret. Surt att det behöver bli en bom i vardera ståserierna, säger hon.

Linn Persson blev 19:e (gick ut som 16:e) och Mona Brorsson 53:a (gick ut som 58:a).

Damtävlingen kördes några timmar efter herrarnas jaktstart där Sebastian Samuelsson tog en silvermedalj efter en perfekt genomförd tävling med prickfritt skytte utan en enda bom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss