A-
A+

Öbergs lycka i Nove Mesto: "Äntligen"

Elvira Öberg. Arkivbild.
Elvira Öberg. Arkivbild.
SkidskytteTT

Hon har väntat och längtat.

Men till slut fick Elvira Öberg det hon har velat ha: två nollor.

Det prickfria skyttet ledde till en sjunde plats i världscupsprinten tjeckiska Nove Mesto – och ett bra utgångsläge till lördagens jaktstart.

Annons

Annons

Tiril Eckhoff rådde ingen på i världscupsprinten tjeckiska Nove Mesto. Norskan var trots en bom snabbast av alla, vann sjätte raka sprinten och kommer att vara den som alla jagar under lördagens jaktstart.

Närmast efter 30-åringen: tvåan Denise Herrmann, Tyskland, var 6,1 sekunder långsammare och trean Dorothea Wierer, Italien, var 10,5 sekunder bakom Eckhoff.

"Känns skönt"

Riktigt lika vasst utgångsläge har inte Elvira Öberg, men hon har ändå fina förutsättningar att göra bra resultat i jaktstarten.

Efter fullt skytte blev 22-åringen sjua, 36,1 sekunder bakom Tiril Eckhoff.

Det känns skönt att få ett bra läge inför en jaktstart igen. I de senaste har jag startat en bit bak, säger hon till SVT

Allra gladast var Öberg över skyttet.

Jag blir less att jag aldrig får skjuta noll, noll. Det blir alltid någon bom. En bom är alltid bra men jag vill ha den där fullträffen på skjutvallen. I dag kom den äntligen, säger hon.
Jag jobbade verkligen in dem i stå. De ska verkligen sitta. Det finns inget annat. Jag är så nöjd, det är en sådan revansch från förra sprinten.

Annons

Annons

"Sådan revansch"

Två nollor blev som sagt en skön revansch för Elvira Öberg, som i senaste världscupsprinten hade tre bom och inte fick köra jaktstarten.

Jag var jättebesviken efter förra sprinten. Jag har aldrig missat en jaktstart. Det var så nära, det var otroligt surt och det var otroligt tufft att sitta vid sidan av. Det var tufft att inte ens får starta. Därför är jag så nöjd. Åkningen kändes inte jättebra, jag orkade inte hela sista varvet men det spelade ingen roll. Jag fick sådan revansch i dag.

Hanna Öberg var felfri i liggande skyttet men brände sedan två i stående – och därmed fick 25-åringen ge sig ut på två straffrundor på vardera 150 meter.

Två bom som givetvis inte bara kostade meter, utan även tid och till slut var hon 1.13,6 efter Eckhoff.

Elvira och Hanna Öberg får Blågult sällskap i jaktstarten: Linn Persson, 1.30,4 efter, Mona Brorsson, 1.33, och Anna Magnusson, 1.55,8.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!