A-
A+

Öbergs VM över – missar masstarten: "Är trött"

Elvira Öberg har tävlat klart i skidskytte-VM i Oberhof.
Elvira Öberg har tävlat klart i skidskytte-VM i Oberhof.
SkidskytteOberhof, TT:s utsända

Hon fick sin första VM-medalj i stafetten. Men något mer VM-lopp blir det inte för skidskyttestjärnan Elvira Öberg som avstår från den avslutande masstarten.

"Jag mår inte sämre, men jag är trött efter i går och jag vill inte riskera något", skriver hon på Instagram.

Annons

Annons

Elvira Öberg kom till Oberhof som det största svenska medaljhoppet efter sin världscupsäsong med tre individuella segrar och en andraplats totalt.

Men efter en niondeplats i mixedstafetten och en 16:e plats i sprinten blev hon förkyld. Det halsonda gick inte över förrän i fredags och Öberg hade då missat jaktstarten, distansloppet och singelmixedstafetten.

Hon gjorde en stabil insats i stafetten och var med och såg till att laget tog ett brons, hennes allra första VM-medalj.

Jag får verkligen kriga. Men det är bra skidor och pannben som gör att jag kan ta mig runt, sade hon efteråt.

Tveksam efter stafetten

Redan direkt efter stafetten var hon tveksam om det skulle bli någon start i masstarten.

Vi får avvakta och se hur kroppen reagerar på det här. Det är en otroligt tuff tävling. Jag hoppas att jag kan stå på start, men jag måste också vara realistisk och se vad jag kan göra i loppet. Det är en världscupavslutning om bara två veckor, så det gäller att vara smart också, sade hon.

På söndagsmorgonen skriver hon på Instagram att hon "inte vill riskera något för att det är många viktiga tävlingar kvar på säsongen"

Annons

Annons

Nove Mesto nästa

Världscupen fortsätter i Nove Mesto, därefter Östersund och finalen går i Lillehammer. Elvira Öberg ligger tvåa totalt efter fransyskan Julia Simon.

Mona Brorsson ersätter Öberg i loppet. Det är de 30 bäst rankade åkarna som får starta i 12,5-kilometersloppet men varje nation får inte ha fler än fyra åkare med. Därför fick inte Mona Brorsson någon plats i den ursprungliga startlistan. Men med Öberg borta får Brorsson chansen. De övriga svenskorna är Hanna Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson. Loppet inleds klockan 15.15.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.