A-
A+

Odd Molly säljer modeverksamheten

-
EkonomiTT

Odd Molly International renodlar verksamheten och säljer dotterbolaget Odd Molly Sverige, som bedriver modeverksamhet, till bolaget We Are Spin Dye (WRSD).

Aktien rusar uppåt på beskedet.

Annons

Annons

"Genom transaktionerna blir kvarvarande Odd Molly ett rent fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter", skriver Odd Molly i ett pressmeddelande.

WRSD byter i samband med transaktionen namn till Nordic Fashion Tech Group (NFTG) och kvarstår som noterat på NGM-börsen i Stockholm efter transaktionen.

Fastighetsbolaget Odd Molly International, vars aktie på Stockholmsbörsen lyfter med nästan 15 procent efter beskedet, avser också att byta namn. Men till vad är ännu oklart. Besked om det väntas efter årsstämman i maj.

WRSD – som ska bli NFTG – finansierar förvärvet av modeverksamheten i Odd Molly med 7,8 miljoner nyemitterade aktier. Värdet på aktierna beräknas till knappt 166 miljoner kronor. Aktierna kommer att ge Odd Molly 53 procent av ägandet i NTFG, ett innehav som Odd Molly planerar att dela ut till aktieägarna senast i höst.

WRSD får även med Used By International AB, en digital marknadsplats för försäljning av secondhand märkesvaror, på affären.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!