A-
A+

Ohio har fått sin första vaccinmiljonär

Bild från en video där Abbigail Bugenske gratuleras av Ohios guvernör Mike DeWine för att ha vunnit över en miljon dollar för att ha vaccinerat sig.
Bild från en video där Abbigail Bugenske gratuleras av Ohios guvernör Mike DeWine för att ha vunnit över en miljon dollar för att ha vaccinerat sig.
USATT

Ohios första vaccinmiljonär har presenterats. 22-åriga Abbigail Bugenske från Silverton blev den första att vinna drygt en miljon dollar för att hon låtit vaccinera sig.

Att få ringa någon och berätta att de vunnit en miljon är häftigt, säger guvernören Mike DeWine.

Annons

Annons

Bugenske blev den första av sammanlagt fem personer som vinner motsvarande nära tio miljoner kronor i Ohios vaccinlotteri Vax-a-million, där alla som tar minst en dos deltar.

I samma lotteri vann en 14-årig pojke ett stipendium som ger honom fria studier och fritt boende under fyra år vid i stort sett valfritt universitet, rapporterar lokala medier.

Miljardsatsning i Kalifornien

Liknande incitament har införts i bland annat Colorado, New York och Oregon och på torsdagen blev Kalifornien senast ut i USA att locka vaccintvekare med potentiella miljonvinster.

Delstaten satsar 116,5 miljoner dollar, motsvarande nära en miljard kronor, på initiativet där tio personer kan bli dollarmiljonärer. Två miljoner invånare får dessutom en check på 50 dollar för att ha tagit sprutan.

Alla Kalifornienbor var inte redo att ta covidvaccinet när det kom och det är helt okej. Det här initiativet är till för att uppmuntra alla dem som behöver en knuff för att bli vaccinerade och hjälpa Kalifornien att bli säkert, säger delstatens hälsoansvarige Tomas Aragon i ett uttalande.

Annons

Annons

Hälften till fjärde juli

I Ohio ser initiativet ut att ha fått fler invånare att ta vaccinet, första veckan efter det att miljonlotteriet presenterats ökade vaccineringarna med en tredjedel mot veckan före.

I hela landet har drygt 165 miljoner amerikaner, nästan hälften av befolkningen, fått minst en dos. Drygt 131 miljoner är fullt vaccinerade.

President Joe Biden har satt upp målet att 70 procent av USA:s vuxna ska ha fått minst en dos till självständighetsdagen den 4 juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!