A-
A+

Ökad tillväxt för Zalando

Zalando presenterar delårsrapport. Arkivbild.
Zalando presenterar delårsrapport. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Näthandelsjätten Zalandos omsättning för tredje kvartalet uppgick till 2 283 miljoner euro, motsvarande cirka 22 576 miljoner kronor. Det kan jämföras med en omsättning på 1 849 miljoner euro motsvarande kvartal året före.

Bolaget redovisar ett justerat rörelseresultat på 9,8 miljoner euro för tredje kvartalet. Samma kvartal 2020 var rörelseresultatet 118,2 miljoner euro.

Zalando räknar fortsatt med att det justerade rörelseresultatet för helåret kommer att landa i den övre hälften av intervallet 400–475 miljoner euro.

"Under året har vi gjort stora framsteg inom alla områden i vår strategi, och vi har alltid behållit vårt fokus på vår långsiktiga vision om att vara utgångspunkten för mode och att bygga en verkligt hållbar plattform med mer än 30 miljarder euro i GMV till 2025. Vi ser med tillförsikt framåt in i 2022, med flera strategiska initiativ i pipelinen som kommer att engagera både kunder och partners och fortsätta driva vår hållbarhetsagenda framåt", säger Zalandos vd Robert Gentz i en kommentar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.