Ölandsföraren ska genomgå psykundersökning

Blommor på platsen för olyckan. Arkivbild.
Blommor på platsen för olyckan. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

Den bilförare som körde på fyra cyklande personer i en familj, och dödade två, i Färjestaden på Öland den 22 juli ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning, rapporterar Kvällsposten.

Min klient kommer att medverka fullt ut precis som han gör i förundersökningen, säger hans advokat Niklas Kappel till tidningen.

Mannen var inte drog- eller alkoholpåverkad vid olyckstillfället. I förhör har han sagt sig inte minnas något av olyckan. Enligt handlingar har han lidit av, och medicinerat för, vissa psykiska problem.

TT har varit i kontakt med åklagare Kjell Jannesson, som inte vill ge några kommentarer om den misstänktes psykiska tillstånd. Han uppger att ett eventuellt åtal ligger flera veckor fram i tiden.

Mannen misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande av kroppsskada och framkallande av fara för annan i fem fall.

Vittnen till olyckan har uppgett att mannen körde mer än 60 kilometer i timmen på en smal 30-väg, och att han även var nära på att köra på fler personer.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons