A-
A+

Olsen sågar Qatar-VM: Inget jag kommer titta på

Robin Olsen är inte säker på om han kommer att se någon VM- match.
Robin Olsen är inte säker på om han kommer att se någon VM- match.
FotbollTT

Landslagsmålvakten Robin Olsen sågar fotbolls-VM i Qatar.

Och det är inget han planerar att titta på.

Det är för jävligt. Det är katastrof, säger Olsen.

Annons

Annons

Det blir som bekant inget världsmästerskap för det svenska herrlandslaget i fotboll. Och för målvakten Robin Olsen ser det inte heller ut att bli ett mästerskap att följa framför tv:n.

Jag är ointresserad av det VM:et. Det är inget jag kommer att sitta och titta på, säger han.

32-åringen är kritisk till mästerskapet och tar upp några exempel. Bland annat situationen för migrantarbetare i Qatar och nyheten som kom under fredagen: att öl på arenorna förbjuds för supportrar.

Det blir tråkigare och tråkigare med allt som sker, allt i från hur de har fått mästerskapet till hur de behandlar arbetare. Lagar. Nu läste jag hur det är med ölen. Förbjuda ölen för fansen, det gör inte mig mer intresserad av att titta, det kan jag säga. Det är för jävligt. Det är katastrof, summerar Olsen.

Kall kväll väntar

Robin Olsen och Sverige är i Malmö och gör sig redo för lördagens träningslandskamp mot Algeriet på Eleda stadion. Enligt Sydsvenskan har det sålts cirka 14 000 biljetter. Detta trots att det förutspås bli både nollgradigt och möjligtvis också snöfall.

Det var kalla fingrar och fötter under träningen, men det är bara till att gilla läget. Det kan bli ruskigt kallt. Men det blir inga problem att motivera sig, absolut inte, säger Robin Olsen.

Även Mattias Svanberg ser fram emot matchen, trots väderomständigheterna.

Man får springa för att hålla sig varm, det var kyligt på träningen i dag (på fredagskvällen) även då jag jag hade vantar, långbyxor och tjocktröja. Med lite adrenalin och full fart ska det inte vara några problem, Med både familj och vänner på läktaren är det inga problem att ladda upp, säger Mattias Svanberg inför matchen.

Annons

Annons

Hyllades av Andersson

Förbundskapten Janne Andersson hyllade på fredagens presskonferens Mattias Svanberg för hans insats mot Mexiko i onsdags, och tror att han "kan vara med och bära landslaget både som spelare och person" i framtiden.

Jag vill vara med och kunna leda laget, styra både på och utanför plan. Men jag känner inte att det är någon extra press på mig, jag känner att det kommer naturligt. Det är något som ligger i mig, säger Mattias Svanberg.

TT: Vad tror du krävs för att du ska vara med i truppen även till EM-kvalet i vår?

Jag tror det krävs att jag håller mig skadefri, hittar formen under en längre tid och får spela många matcher i klubblaget, svarar Svanberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.