A-
A+

Omar Sy: Humorn är mitt sätt att vara

Det har blivit dags för en andra säsong av 'Lupin' på Netflix. Omar Sy tar nya tag i huvudrollen som gentlemannatjuven Assane Diop. Antoine Gouy spelar Assanes gode vän Benjamin. Pressbild.
Det har blivit dags för en andra säsong av "Lupin" på Netflix. Omar Sy tar nya tag i huvudrollen som gentlemannatjuven Assane Diop. Antoine Gouy spelar Assanes gode vän Benjamin. Pressbild.
TvTT

Först "En oväntad vänskap", sedan "Lupin". Den franske skådespelaren Omar Sy har charmat publiken över hela världen med sina rolltolkningar. Nu är det dags för säsong två av tv-serien som inspirerats av gentlemannatjuven Arsène Lupin.

Annons

Annons

Annons

Annons

'Lupin' är en actionladdad tv-serie, men den bärs framför allt av Omar Sys humor och charm. Pressbild.
"Lupin" är en actionladdad tv-serie, men den bärs framför allt av Omar Sys humor och charm. Pressbild.
Omar Sy och Antoine Gouy i 'Lupin' – här tillsammans med hunden J'accuse. Pressbild.
Omar Sy och Antoine Gouy i "Lupin" – här tillsammans med hunden J'accuse. Pressbild.

Med megasuccén “En oväntad vänskap” 2011 blev fransmannen Omar Sy världsstjärna. Sedan dess är han ett av de största namnen inom fransk film, känd inte minst för sin charm och för sin smittande humor.

Humorn finns i mig, den kommer alltid ut. Den är mitt sätt att vara, säger Omar Sy till TT i en Zoom-intervju från hemmet i Paris.

Det märks inte minst i Netflix-serien ”Lupin”, som nu får sin andra säsong och som fortsätter direkt där den förra slutade. Där möter vi Assane, en modern gentlemannatjuv som är inspirerad av den klassiska romanfiguren Arsène Lupin.

Konkurrent till Holmes

Denne skapades av författaren Maurice Leblanc och var tänkt att bli en fransk konkurrent till engelsmännens Sherlock Holmes. Under åren har det gjorts en mängd filmer och tv-serier baserade på böckerna.

Vi kände att vi ville göra någonting nytt, en modern person som var inspirerad av honom, vi ville inte göra ännu en Arsène Lupin. Det gjorde det mycket mera intressant, säger Omar Sy.
Maurice Leblanc är ett mycket stort namn här i Frankrike, tack vare Lupin, Jag hade inte läst någon av böckerna tidigare, men jag relaterade som ung till karaktären genom den mycket populära Lupin-manga som kom från Japan.

Serien innehåller action, mord och slagsmål, men genomsyras av den humor som Omar Sy utstrålar såväl från filmduk, tv-skärm och som nu under en digital intervju.

Den finns alltid där. Om en regissör vill att jag ska pröva någonting annat, så är jag självklart intresserad, men om jag inte hålls i strama tyglar så är humor mitt sätt att vara.

Annons

Annons

"Älskar att laga mat"

Han debuterade med teater och film år 2000 – och hade alltså en lång karriär bakom sig när han slog igenom.

Världen såg mig för första gången i ”En oväntad vänskap”, och många tror nog att jag fick framgång över en natt, men det låg 15 års jobb bakom.

Under pandemin har han varit med sin familj, bakat och lagat mat. Är han en bra kock? Absolut, säger han.

Jag älskar att laga mat. Det är mycket avkopplande.

Just nu skrivs nästa säsong av ”Lupin”. Innan vi kan se den får vi se Omar Sy i bland annat ”Jurassic world: Dominion”.

Det är otroligt kul att göra de filmerna. Det är som att bli barn på nytt, alla vi skådespelare känner oss som om vi befinner oss i en lekstuga med mängder av specialeffekter. Det är coolt att få vara en del av det.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!