A-
A+

Oosthuizen leder The Open: "Perfekt runda"

Louis Oosthuizen under första rundan i The Open.
Louis Oosthuizen under första rundan i The Open.
GolfTT-AFP

Han vann British Open 2010 och har därefter varit majortvåa hela sex gånger.

Nu gör Louis Oosthuizen ett nytt försök att nå hela vägen – och det har börjat bra.

Annons

Annons

Sydafrikanen behövde 64 slag, sex under par, under den första rundan av British Open på Royal St George's. Sex birdies, tolv par och inte en enda bogey blev det för Oosthuizen, som inte hade mycket att klaga på när han i ensam ledning summerade det som han beskrev som en "perfekt runda".

Jag gjorde inte många misstag. När jag hade bra lägen att göra birdies så satte jag puttarna. Så en väldigt bra och stabil runda.

"Grand slam"

Oosthuizen triumferade i The Open på St Andrews för elva år sedan, men jakten på karriärens andra majortitel tycks så här långt ha blivit en förbannelse. 2017 blev hans "grand slam" i andraplatser komplett – då hade han slutat tvåa i samtliga fyra majors. Och i år har formstarke Oosthuizen nyligen adderat ytterligare andraplatser i både PGA-mästerskapen och US Open.

Tre dagars golf återstår innan vi vet om Oosthuizen lyckas bli en majorvinnare igen den här veckan. Han har flera vassa spelare strax bakom sig i resultatlistan. Inte minst Jordan Spieth, den 27-årige förre världsettan som i år hittat tillbaka till spelet efter en liten svacka. Nu ligger amerikanen, som tog sin tredje majortitel i just The Open 2017, ett slag bakom Oosthuizen.

Golf är ett spel som spelas mellan öronen. När det inte går bra kan man definitivt förlora ganska mycket självförtroende.
Det här är första gången som jag verkligen har fått försöka bygga upp självförtroendet igen, och det tar tid, sade Spieth om sin pånyttfödelse på golfbanan.

Annons

Annons

Snälla vindar

Spieth delar andraplatsen med landsmannen Brian Harman inför den andra rundan. Topptrion spelade alla i gynnsamma förhållanden med sol och snälla vindar tidigt på torsdagen.

Bäste svensk är Marcus Kinhult, ett slag under par.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!