A-
A+

Örebro till semi för första gången

Örebros Emil Larsson.
Örebros Emil Larsson.
IshockeyTT

Örebros Emil Larsson satte 2–1 i förlängningen och avslutade kvartsfinalsresan mot Leksand.

Facit: 4–0 i matcher. 17–4 i målskillnad.

Det är jäkligt bra siffror. Vi har tagit en välförtjänt semifinalplats, säger Larsson som blev hjälte för andra matchen i rad.

Annons

Annons

Annons

Annons

Örebro åkte först hem från Leksand med dubbla kvartsfinalsegrar i bagaget. Hemma i Behrn arena öste de stekheta närkingarna vidare och på torsdagskvällen kom till sist fjärde raka segern. Och nu är alltså Örebro klart för i semifinal – något som aldrig tidigare hänt i klubbens historia.

Men Örebros succémålvakt Jhonas Enroth kom inte till spel på grund av en skada som han ådrog sig i slutminuterna i gårdagens kvartsfinal. Enligt Örebroledningen handlade det om en säkerhetsåtgärd att i stället satsa på Jonas Arntzen mellan stolparna.

Och i den fjärde kvartsfinalen spikade både Arntzen och Leksands Janne Juvonen igen sina burar. Både första och andra perioden som var jämna och intensiva förblev mållösa.

”Rothen” fick vila lite. Och då kommer Arntzen in och är grym. Han gör ju en jätteräddning i slutet av tredje, äh grym, jätteskönt att se. Vi är lyckligt lottade med två bra målvakter, säger Larsson.

Larsson stekhet

Och Örebro är lyckligt lottat som har en stekhet Emil Larsson. I onsdags gjorde han två drömmål och på torsdagskvällen avgjorde han alltså hela matchserien mot Leksand - totalt är Örebroforwarden uppe i fyra slutspelsmål.

Men åtta minuter in tredje perioden fick Leksandsforwarden Nils Åhman till sist hål på Jonas Arntzen när han satte dit första målet efter en lång och läcker passning från Patrik Zackrisson.

När sex minuter återstod av ordinarie tid kvitterade backen Gustav Backström med ett snärtigt avslut i krysset efter fint förarbeta av Robin Kovacs och Rodrigo Abols.

Annons

Annons

"Hade bra känsla"

Sedan höll båda målvakterna tätt - skottstatistiken efter ordinarie tid slutade 30-31 – och matchen gick till förlängning.

Och där klev alltså forwarden Emil Larsson fram efter en dryg minut när han kom fri och sköt Örebro till semifinal.

Rätt lägen att göra målen, jätteskönt att se när den går in. Jag hade väl en bra känsla inför förlängningen. Kände mig hyggligt fräsch och trodde att vi skulle vinna.

TT: Du trodde att du skulle gå in och avgöra?

Ja men jag visste att jag hade chansen och möjlighet att göra det. Jag tror hårt på mig själv och tycker att jag så här långt spelar min bästa hockey den här säsongen.

TT: Och nu väntar Växjö i nästa matchserie.

Ja, det är bara att ladda om till semifinal. Det är ett bra hockeylag och allt snäppas väl upp en nivå till nu.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?