Oroligt i Los Angeles efter Lakers triumf

Basketsupportrar tar hand om en man som skadats under oroligheterna i Los Angeles.
Basketsupportrar tar hand om en man som skadats under oroligheterna i Los Angeles.
BasketTT-AFP

Nära 80 personer greps och åtta poliser skadades under firandet av Los Angeles Lakers seger i NBA-basketen.

Annons

Annons

Ett tusental supportrar hade samlats runt Lakers ordinarie hemmaarena Staples Center för att följa det som blev årets sista finalmatch.

Efter slutsignalen började det stora firandet som snart gick över till att flera personer kastade flaskor och stenar mot polisen.

Enligt polisen började sedan ett antal människor försöka krossa rutor på omkringliggande hus. Ett café uppges ha plundrats och över 30 fastigheter sägs ha skadats.

"Det som började som ett i huvudsak lugnt firande av Lakers NBA-titel i centrala Los Angeles förvandlades till aggressivt, våldsamt och förstörande uppträdande", skriver stadens polis i ett uttalande.

Supportrar säger till Los Angeles Times att det spårade ur först när polisen började ingripa mot dem, och tidningen uppger att firandet på andra håll gick lugnt till.

Det här (Lakers seger) har gett oss en chans att andas ut och en liten glimt av normalt liv, säger supportern Joanna Cotton till tidningen.

Myndigheterna hade uppmanat allmänheten att inte bege sig till de centrala delarna av Los Angeles, med hänvisning till coronarestriktioner.

Lakers besegrade Miami Heat med 106–93 i finalmatch sex och tog klubbens totalt 17:e titel i den nordamerikanska basketligan. Finalen, liksom hela slutspelet, avgjordes i en coronasäker bubbla i Orlando, Florida.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons