A-
A+

OS-fyran kritiserar förbundet: Ensam är stark

Patricia Strenius under OS i Tokyo.
Patricia Strenius under OS i Tokyo.
TyngdlyftningTT

Svenska OS-fyran i tyngdlyftning, Patricia Strenius, riktar skarp kritik mot Svenska tyngdlyftningsförbundet.

"Att ensam är stark har jag fått motivera mig själv med många gånger de senaste tre åren", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Annons

Annons

Patricia Strenius, 31, blev fyra på totalresultatet 235 kilo i OS-finalen i 76 kilo. En placering hon beskrev som "fantastiskt fin". Strenius började tävla i tyngdlyftning som 25-åring men hon beskriver vägen till OS i Tokyo som svår och att hjälpen från Svenska tyngdlyftningsförbundet har lämnat en hel del att önska.

På Instagram skriver hon att hon bland annat är sin egen planerare, resebokare och kontaktperson och hon skriver att förbundets "handlingskraft och planeringsförmåga kan tillskrivas en avdankad pensionär."

Ger flera exempel

Strenius ger flera exempel på bristande engagemang. Senast på OS ska hon ha fått gå ensam till träningen för att "engagemanget att ställa en klocka på morgonen varit, låt oss säga bristfälligt". Strenius ska också ha blivit lovad en egen stång på OS, vilket uteblev.

"Spontant känns det som att vi fraktar hästar över världen men en stång var tydligen för mycket jobb?, skriver hon.

Hon skriver även om en räknemiss som gjorde att hon var tvungen att åka på en extra tävling i Colombia för att kunna kvala in till OS.

Annons

Annons

"Hennes berättelse"

Joakim Eriksson, ordförande på Svenska tyngdlyftningsförbundet, säger att man inte kommer att kommentera Strenius inlägg men att hon kommer att få publicera det på förbundets hemsida om hon vill.

Det här är hennes berättelse och bild av allting, säger han till Sveriges Radio.

Förbundet kommer att utvärdera sin OS-satsningar men det är något som hade skett oberoende av Strenius kritik.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!