-
+

OS-guldfavorit åtalad för superspridarfest

Nyjah Huston. Arkivbild.
Nyjah Huston. Arkivbild.
SkateboardTT

Amerikanske skateboardstjärnan och OS-guldfavoriten Nyjah Huston är en av fem personer som åtalats för att ha arrangerat en misstänkt superspridarfest i Los Angeles.

Tillställningen ska ha brutit mot coronarestriktionerna kring allmänna sammankomster i USA.

Annons

Annons

Nyjah Huston vid en tävling i Long Beach, Kalifornien, 2019. Arkivbild.
Nyjah Huston vid en tävling i Long Beach, Kalifornien, 2019. Arkivbild.

Festen, som Nyjah Hudson arrangerade tillsammans med kompisen Edward Essa, hölls i området Fairfax, nära Beverley Hills i mångmiljonstaden Los Angeles den 9 januari, enligt Los Angeles Times.

Minst 40 personer ska ha varit på festen som redan då var ett föremål för störningar i området. Staden Los Angeles stängde av elektriciteten till huset efter festen.

Under pandemin är sådana kraftansträngningar viktiga eftersom hemmafester kan resultera i superspridarevenemang som sätter folkhälsan på spel. Vi vidtar åtgärder för att stänga ner dem, säger Mike Feuer, statsåklagare i Los Angeles, enligt LA Times.

Enligt tidningen är skateboardstjärnan Huston, flerfaldig VM- och X-games-guldmedaljör i street och OS-guldfavorit vid spelen i Tokyo i sommar då sporten gör debut, en av fem personer som åtalats för att ha arrangerat festen som misstänkts för att ha brutit mot coronarestriktionerna kring allmänna sammankomster i USA.

26-årige Huston har även tidigare varit föremål för störningar i samband med hemmafester i Kalifornien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss