A-
A+

OS-guldmedaljörens nya supertid

Elaine Thompson-Herah vann igen. Arkivbild.
Elaine Thompson-Herah vann igen. Arkivbild.
FriidrottTT

Jamaicas Elaine Thompson-Herah stod för en ny supertid när hon sprang in som segrare på 100 meter i Eugenes Diamond League-gala. Bakom henne sprang hennes landsmaninnor in och gav precis samma pall som under OS.

Annons

Annons

Sha'Carri Richardson fick inte tävla i OS då hon testades positivt för cannabis i samband med de amerikanska mästerskapen. Men i Diamond League-tävlingen i Eugene, USA, var hon tillbaka.

Och i 100-metersloppet fick hon möta just de löpare som tog hem medaljerna i tävlingen som hon missade. Men pallen blev precis som i Tokyo heljamaicansk. Elaine Thompson-Herah slog till med ett makalöst lopp och sprang in på 10,54, bara Florence Griffith Joyner har sprungit snabbare. Shelly-Ann Fraser-Pryce blev åter igen tvåa och tredjeplatsen gick till Shericka Jackson.

Jag visste att jag vann men när jag såg tiden trodde jag knappt mina ögon, sade Thompson-Herah i SVT:s sändning.

Sha'Carri Richardsson slutade sist i loppet.

Även på herrsidan blev det ett snabbt lopp där kanadensaren André de Grasse sprang in på det som skulle varit världsårsbästa, 9,74, dock i för stark medvind.

På dubbla distansen var vinden däremot godkänd och Noah Lyles, USA, satte nytt världsårsbästa med 19,52. Lyles slutade trea på OS i Tokyo och berättade i SVT:s sändning att hans resultat i Eugene berodde på att han kunde fokusera på sin egen löpning.

Nu är det dags för semester, konstaterade han sedan.

Tävlingens enda svensk, Erika Kinsey, rev ut sig på 1,87 och slutade sexa i höjdhoppstävlingen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!