A-
A+

Osaka: "Har känt mig otacksam"

Naomi Osaka. Arkivbild.
Naomi Osaka. Arkivbild.
TennisTT-Reuters

Naomi Osaka fick revansch direkt efter OS-uttåget genom att besegra supertalangen Coco Gauff.

Efteråt berättade japanskan att hon inte alltid uppskattar livet som en av världens bästa tennisspelare.

Jag har känt mig otacksam, säger hon.

Annons

Annons

Naomi Osaka tände OS-elden under invigningen och var ett japanskt guldhopp i Tokyo, men hon åkte ut redan i den tredje omgången mot tjeckiska Marketa Vondrousova.

Nu är hon tillbaka på WTA-touren och i första omgången i Cincinnati studsade hon tillbaka och slog ut amerikanska 17-åringen Coco Gauff med 4–6, 6–3, 6–4.

Världstvåan, som under måndagens presskonferens fick torka bort tårarna efter en fråga om sin frostiga relation till medier, återvände till ämnet efter segern.

Pratat om psykisk ohälsa

Osaka hoppade i våras av Franska mästerskapen sedan hon bötfällts för att vägrat vara med på en obligatorisk presskonferens. Hon har hyllats av konkurrenter och supportrar för sin öppenhet om psykisk ohälsa kopplat till pressen på elitidrottare.

Jag funderade över varför jag var så påverkad av det, varför jag inte ville göra media. Ibland ser jag rubriker som kollaps eller de är inte så bra längre om spelare som förlorat och jag undrar om jag blivit rädd av det, säger hon.
När jag vaknar borde jag känna att jag är en vinnare, att bara gå ut och spela och möta fansen är en bedrift. Jag vet inte när jag insåg det, men jag har känt mig otacksam.

Annons

Annons

Skänker prispengar

Jordbävningen i pappans hemland Haiti som skördat mer än 2 000 offer och talibanernas maktövertagande i Afghanistan har också förändrat hennes synsätt.

Att jag slår på en tennisboll i USA medan folk kommer och tittar... Jag skulle inte vilja vara någon annanstans i världen.

Osaka har sagt att hon kommer att skänka prispengarna hon drar in i Cincinnati till offren för katastrofen i Haiti.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!