A-
A+

Osaka nobbade pressen – kan uteslutas i Paris

Naomi Osaka bojkottar presskonferenser under Franska mästerskapen, men gjorde en tv-intervju efter sin inledande seger.
Naomi Osaka bojkottar presskonferenser under Franska mästerskapen, men gjorde en tv-intervju efter sin inledande seger.
TennisTT-Reuters

Naomi Osaka slog komfortabelt ut den 63-rankade rumänskan Patricia Maria Tig i raka set, 6–4, 7–6 (7–4), i den första omgången när Franska mästerskapen i tennis inleddes.

Efter segern höll stjärnan vad hon lovat och bojkottade presskonferensen – nu riskerar hon att uteslutas från turneringen.

Annons

Annons

Annons

Annons

I onsdags meddelade Naomi Osaka att hon inte kommer att delta i några presskonferenser under Franska mästerskapen i tennis i Paris med hänvisning till sin mentala hälsa.

Sagt och gjort – det blev ingen presskonferens efter segern.

Världstvåan fick därmed maximala 20 000 dollar, omkring 165 000 kronor, i böter. Nu hotar dessutom det styrande organet för de fyra grand slam-turneringarna att utesluta världstvåan från turneringen.

Utöver det riskerar hon även att stängas av från framtida grand slams.

"Som förväntat leder upprepade regelbrott till tuffare bestraffning som inkluderar uteslutning från turneringen", säger styrelsen för grand slam-turneringarna i ett uttalande.

Hon svarade trots allt på några frågor i solskenet på innerplan på centercourten Philippe-Chatrier men sade inget om bojkotten.

Osaka, som i februari vann damernas singelturnering i Australian Open på underlaget hardcourt i Melbourne, gratulerade bland annat världens mammor på mors dag och fick sedan en fråga om hur hon ska utveckla sitt spel på grus.

Det är ett pågående arbete. Om jag spelar fler matcher blir jag förhoppningsvis bättre, sade Osaka i Eurosports tv-sändning.

I den andra omgången ställs den andraseedade japanska världstvåan mot ytterligare en rumänsk motståndare, 102-rankade Ana Bogdan som slog ut italienska kvalspelaren Elisabetta Cocciaretto i raka set (6–1, 6–3).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss