A-
A+

Osäkert om Göteborgsvarvet in i det sista

Senast Göteborgsvarvet genomfördes var 2019. Arkivbild.
Senast Göteborgsvarvet genomfördes var 2019. Arkivbild.
SportTT

Med två och en halv veckor kvar till årets uppskjutna upplaga av Göteborgsvarvet är det fortfarande mycket som är oklart, skriver Göteborgs-Posten.

Annons

Annons

35 000 löpare har anmält sig till halvmaran, men under tisdagen meddelades det att ytterligare lättnader av restriktioner inte är att vänta under början av hösten. Det kan innebära att max 900 personer kommer att tillåtas vara på plats samtidigt i start- och målområdet den 11 september.

Dessutom har arrangörerna ännu inte fått alla tillstånd som krävs, och både polisen och länsstyrelsen har krävt kompletteringar.

Vi håller på med tillsynen och har kommunicerat ett antal frågor till Varvet. Bollen ligger hos Göteborgsvarvet, där de behöver redovisa hur de ska kunna genomföra det här och följa covid-19-lagen, säger Kristina Höök Patriksson tillsynsstrateg på länsstyrelsen, till GP.

Så sent som för två veckor sedan sade lopparrangörerna att planen var att genomföra ett fullskaligt Göteborgsvarv då man räknade med lyfta restriktioner. Nu är läget lite annorlunda och man har inte klara besked om hur Varvet ska genomföras, men ambitionen är att alla anmälda ska kunna delta.

Vi behöver ha dialog med löparna hur det ska bli. Vi kommer kommunicera detta inom kort. Hur ska vi diskutera i dag, sade Göteborgsvarvets vd Martin Bergman till GP på tisdagen.

I fjol ställdes Göteborgsvarvet in helt på grund av pandemin. Årets lopp är flyttat från maj till september. I år genomförs även Göteborgsvarvet som ett maraton som en del av stadens 400-årsfirande. Det loppet går veckan efter halvmaran, den 19 september, och har plats för 15 000 löpare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!