Ostapenko nästa stjärna att nobba US Open

Jelena Ostapenko är nästa stjärna i raden att nobba US Open. Arkivbild.
Jelena Ostapenko är nästa stjärna i raden att nobba US Open. Arkivbild.
TennisTT

Annons

Annons

Jelena Ostapenko blir nästa stjärna i den redan långa raden av profiler att tacka nej till US Open, som inleds den 31 augusti, skriver bland annat ESPN. Den 23-åriga lettiska tennisspelaren, som vann Franska mästerskapen 2017, uppger att ändringar i hennes schema ligger bakom beslutet att dra sig ur årets andra grand slam-turnering.

Flera av tennisens allra största stjärnor på damsidan kommer inte till spel i US Open, bland annat världsettan Ashleigh Barty, världstvåan Simone Halep och den regerande mästaren Bianca Andreescu. På herrsidan har exempelvis Rafael Nadal valt att tacka nej. Coronapandemin har varit anledningen till de många avhoppen, vissa spelare har inte kunnat förbereda sig för turneringen, medan andra uppger sig känna oro att resa till USA. Spanjorskan Carla Suárez Navarro nobbar US Open på grund av ospecificerade hälsoproblem, uppger flera amerikanska medier.

På grund av coronautbrottet är US Open årets andra grand slam-turnering, efter Australian Open. Wimbledon ställdes in, och Franska mästerskapen har flyttats fram till slutet av september.

Rättat: I en tidigare version förekom felaktigheter kring årets grand slam-turneringar.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons