A-
A+

Ostindiefararen ut på ny resa efter sex år

Ostindiefararen Götheborg anländer till Stockholm efter en seglats från Göteborg 2008. Nu är det snart dags igen.
Ostindiefararen Götheborg anländer till Stockholm efter en seglats från Göteborg 2008. Nu är det snart dags igen.
FartygTT

Ostindiefararen Götheborg ska ge sig ut på nya äventyr – efter att ha legat vid kaj i Göteborg i sex år. Destinationen är Stockholm och resan planeras ta tolv dagar.

Annons

Annons

Besättningen skulle ha kastat loss på söndagen, men vid lördagens förberedelser brast ett så kallat rå, som bär upp seglen, och seglatsen har fått skjutas på till måndagen, rapporterar lokala medier.

”16 jungmän var ute på rået när det gick sönder. Det var en dramatisk upplevelse för de inblandade, men ingen kom till skada och processen att hjälpa personerna från rået gick bra”, skriver Svenska Ostindiska Companiet på Facebook.

Lite sådana där saker inträffar ju när det är mycket som ska göras och vi har inte gjort det på ett tag heller, förklarar vd:n Peter Alexandersson för Göteborgs-Posten.

Omkring 75 personer kommer att befinna sig ombord under seglatsen till Stockholm. Resans syfte är att testa fartyget och träna besättningen inför en planerad långresa till Asien nästa år.

Det är också en möjlighet att visa upp oss i Stockholm. Vi vill gärna vara hela Sveriges skepp och inte bara en lokal angelägenhet i Göteborg. Vi hoppas att hela Sverige ska vara stolta över skeppet, säger kaptenen August Jansson till GT.

Götheborg stannar vid kajen i Stockholm i några dagar innan hon återvänder till Göteborg med nya jungmän.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!