A-
A+

"Otroligt att vi ror hem guldet"

Falun är svenska mästare i innebandy,
Falun är svenska mästare i innebandy,
InnebandyTT

Ifrågasatta när spelet dippade i höstas. Uträknade underdogs inför finalen.

Då reste sig coronadrabbade Falun och spelade hem SM-guldet med en snabb och effektiv innebandy.

Helt otroligt! Det har varit en konstig säsong, den märkligaste jag har varit med om men det är otroligt härligt när man har guldet om halsen och allting släpper, jublar skyttekungen Alexander Galante Carlström efter 5–3.

Annons

Annons

Annons

Annons

'Att alla målade upp Storvreta som favoriter var perfekt', säger Alexander Galante Carlström.
"Att alla målade upp Storvreta som favoriter var perfekt", säger Alexander Galante Carlström.

Det var höga odds på att hans guldglittrande Falun skulle vinna. Inte minst då laget haft en ovanligt stökig säsong både spelmässigt och på slutet även sjukdomsmässigt då Falun fick in covid-19 i hela laget vilket gjorde att finalen fick flyttas fram och att flera spelare tvingades se finalen från sidan, bland dem givne förstemålvakten Johan Rehn:

Men vi har en enormt stark grupp som går ihop när det behövs, säger andremålvakten Emil Lilja som i finalen radade upp den ena fina räddningen efter den andra:
Jag är alltid redo! Jag kände att ”ta chansen och njut nu” och jag känner att jag gjorde det ganska bra. Sedan var det extra tändvätska att folk njöt som aldrig förr när vi hade lite kräftgång i höstas. Det var inte många som trodde på oss då men nu är det vi som har guldhattarna på så något bra har vi gjort, säger Falumålvakten till TT.

"Var inget snack"

Hans lag bjöd på ett rakt, enkelt, snabbt och vägvinnande spel där man tålmodigt väntade ut favoriten Storvretas vilja att sätta hög press och sedan vände spelet snabbt och avslutade pricksäkert och utan tveksamhet.

Underläget 1–2 efter första perioden vändes till överläge 4– 2 i andra och i tredje fortsatte Falun att spraka av energi samtidigt som Storvreta körde fast mer och mer.

Dalalaget vann till slut med 5– 3 trots att stor del av Faluns uppladdningen skedde i sjuksängen för flera av de nyckelspelare som till slut kom till spel:

För några dagar sedan visste jag inte ens om jag skulle kunna spela finalen. Jag hade feber, hosta men känner konstigt nog inget av det nu och i dag var det inget snack. Vi var det bättre laget i alla situationer. Vi skapade det tryck som behövdes och gjorde en prickfri insats från våra tränare ner till siste spelare på bänken , konstaterar Alexander Galante Carlström som gjorde två mål och en assist när guldet bärgades på neutral plan i Gävle.
Och så har vi ju Emil Lilja då som kommer in i målet och är fantastisk. Man såg i hans ögon redan i morse att det var något speciellt på gång. Sedan har uppladdningen varit minst sagt konstigt men det gör det bara ännu mer otroligt att vi ror hem guldet, säger skyttekungen till TT med ett brett leende.

Annons

Annons

"Kommer inte be om ursäkt"

Att både han själv och Falun blivit ifrågasatte ända sedan förra säsongen då laget blev tilldelade guldet som seriesegrare när slutspelet ställdes in på grund av pandemin har varit en tändvätska som legat och pyrt i över ett år:

Men för mig har vi tagit två raka guld nu. Absolut. Vi har varit bäst nu och då. Vi satte poängrekord i grundserien förra året också. Jag kommer inte be om ursäkt för någonting, säger Galante Carlström och fortsätter:
Att alla målade upp Storvreta som favoriter var perfekt. Att vi hade covid-19 likaså. Att ingen tror på oss, triggar oss bara. Vi var påkopplade till max allihop, det var galet där ute. Inget kunde rubba oss, så var det bara.

Och firandet? Ja det blev stillsamt, i alla fall på plats i den publikfria arenan. Men vad gör väl det när man har varandra:

Vi är ju här tillsammans, med bästa gänget. Det är allt som behövs för ett bra firande. Sedan hur länge vi orkar hålla på, det återstår att se, ha, ha.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr