A-
A+

Ovädret drar vidare – värme på ingång

Det blir omkring 20 grader på flera håll i landet de kommande dagarna. Arkivbild.
Det blir omkring 20 grader på flera håll i landet de kommande dagarna. Arkivbild.
VäderTT

Det värsta regnrusket är på god väg österut mot Finland.

I helgen och i början av nästa vecka blir det varmare igen, med temperaturer på omkring 20 grader på flera håll i landet.

Annons

Annons

Det ser ut att bli dryga 20 grader i dag på flera håll i Götaland och och en bit upp i Svealand. Det ser ut att hålla i sig till på tisdag, då det ska vara i närheten av 20 grader, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

För Norrland är det blygsammare temperaturer som väntar, mellan 10–15 grader. Men för Gävleborg – och det översvämningsdrabbade Gävle – ser arbetet med att torka upp ut att få viss hjälp av solen med temperaturer på omkring 17 grader.

Det är inget mer regn på inkommande nu. I så fall väldigt lite. Till imorgon kommer solen och det blir lite varmare och man kan känna lite att det torkar upp.

Men ställ inte undan paraplyet. I mitten av nästa vecka väntas nästa lågtryck dra in över Sverige och då kan det bli regn igen.

Vi får se hur lågtrycket beter sig och vad de för med sig, men fram till onsdag ser det ut att vara hyggliga temperaturer för slutet på augusti, säger Therese Fougman.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!