A-
A+

"Oz"-stjärnan Craig Grant är död

-
NöjeTT

Annons

Annons

Skådespelaren och poeten Craig "Mums" Grant, som bland annat medverkade i alla säsongerna av fängesledramat "Oz", har gått bort vid 52 års ålder. Enligt representanter för Grant dog han av "naturliga orsaker", skriver Deadline.

Den New York-födde Craig Grant drogs till stadens poetry slam-kretsar och från 1996 tävlade han i genren och kallade sig för Mums da Schemer. Känslan för poesi överfördes till rollfiguren i "Oz", Arnold "Poet" Jackson, en heroinist och mördare som ofta reciterade poesi som behandlade social och politisk orättvisa och situationen för svarta amerikaner.

När "Oz" lades ned 2003 gästspelade Craig Grant i tv-serier som "The Sopranos", "I lagens namn", "Boston legal", "Nurse Jackie" och Netflix-serien "She's gotta have it" mellan 2017–2019.

Precis innan han dog spelade han in nya avsnitt av tv-serien "Hightown" i Wilmington på den amerikanska östkusten och förberedde sig för att åka till Atlanta och göra klart sin insats i serien "All the queens men".

Skådespelarkollegan Kirk Acevedo från "Oz" skriver på Twitter att nyheten om Grants död krossat hans hjärta.

"Min bror från 'Oz'. Så mycket tid som vi hängt med varandra på inspelning. Så många otroliga historier. Han var en fantastisk poet".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!