A-
A+

Pacquiao petas efter svingar mot Duterte

Den tidigare partiordföranden Manny Pacquiao (på bilden) och Filippinernas president Rodrigo Duterte har riktat retoriska rallarsvingar mot varandra. Arkivbild.
Den tidigare partiordföranden Manny Pacquiao (på bilden) och Filippinernas president Rodrigo Duterte har riktat retoriska rallarsvingar mot varandra. Arkivbild.
FilippinernaTT-Reuters

Filippinernas president Rodrigo Duterte och boxningslegendaren Manny Pacquiao har riktat retoriska rallarsvingar mot varandra. Nu petas Pacquiao från posten som ordförande för regerande PDB-Laban efter en omröstning på partiets kongress.

Annons

Annons

Initiativet till omröstningen togs av allierade till landets hårdföre president Rodrigo Duterte.

Även Pacquiao – som ses som en möjlig kandidat i nästa års presidentval – har länge varit en stark Duterteanhängare. Pacquiao har bland annat stöttat presidentens blodiga narkotikakrig och förslag om att återinföra dödsstraffet.

Men relationen mellan dem försämrades förra månaden sedan Pacquiao svingat mot Duterte i offentligheten. Bland annat ansåg Pacquiao att presidenten inte varit tillräckligt aggressiv mot Kina, som flyttat fram sina positioner i Sydkinesiska havet, samt hävdade att det fanns korruption i regeringen.

Duterte svarade med att kräva att Pacquiao skulle nämna de han anklagade vid namn.

Gör det, för om du inte gör det så kommer jag att säga åt folket: "Rösta inte på Pacquiao för han är en lögnare", sade presidenten enligt filippinska nyhetssajten Rappler.

Den alltjämt aktive proffsboxaren Pacquiao – som för tillfället befinner sig i USA för att träna inför ännu en titelmatch – tillträdde som partiordförande i december. Han behåller sin post som senator.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!