A-
A+

Palicka klar för Redbergslid

Andreas Palicka ska spela för Redbergslid. Arkivbild.
Andreas Palicka ska spela för Redbergslid. Arkivbild.
HandbollTT

Redbergslid har gjort klart med en jättevärvning. Handbollslandslagets målvakt och lagkapten Andreas Palicka ska spela med klubben säsongen ut.

Det är väldigt mycket hjärta i det här beslutet, jag är extremt tacksam att det har gått att lösa, säger Palicka till Expressen/GT.

Annons

Annons

Nu 35-årige Palicka kom till RIK som 16-åring för att börja på handbollsgymnasiet i Göteborg och han spelade sedan flera säsonger i klubben. De senaste fem åren har han spelat i tyska Rhein-Neckar Löwen och för någon vecka sedan var Aftonbladet först att rapportera om att Palicka kunde vara aktuell för en sensationell comeback hos den svenska ligajumbon.

På tisdagen kom beskedet att "Palle" bryter kontraktet med Löwen av personliga skäl och på onsdagen släppte Redbergslid värvningsbomben. På annandagen kan Palicka göra comeback, hemma mot Malmö.

Det känns fantastiskt, jag är väldigt glad, säger han till GT.

Från och med nästa säsong ska Palicka vakta målet i franska storklubben Paris Saint-Germain. Redan efter nyår är han en av tre målvakter i den svenska truppen som samlas inför EM, som spelas i Ungern och Slovakien 13–30 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.