-
+

Pandemin präglar brittiska kärlekshälsningar

I Storbritannien säljs alla hjärtans dag-kort präglade av isolering och lockdown. Arkivbild.
I Storbritannien säljs alla hjärtans dag-kort präglade av isolering och lockdown. Arkivbild.
StorbritannienTT-Reuters

Kyss med munskydd och kärlekspar i skyddsutrustning. Så kan motiven se ut när de hårt pandemiprövade britterna skickar alla hjärtans dag-kort.

Annons

Annons

I Storbritannien får man bara lämna sitt hem om det är nödvändigt. En gång om dagen får man gå ut för att motionera. Alla ska stanna i sitt närområde och får inte umgås med någon utanför det egna hushållet utan särskilda skäl.

Inför alla hjärtans dag på söndag säljs vykort där kärleken är porträtterad så som den ser ut i dag: på avstånd, isolerad och nedstängd.

På ett kort står två tecknade personer i full skyddsutrustning på rejält avstånd med en blombukett mellan sig. "Det här är är så romantiskt", säger den ena. "Jag är uppslukad av passion", säger den andra.

Hälsningen "Will you be my quarantine" och frågan om en "isodate" är blinkningar åt klassiska fraser. Men med tydlig pandemiprägel. Eller vad sägs om en kyss med munskydd?

Ett av företagen uppger att coronamotiven har seglat upp i topp på försäljningslistan.

Storbritannien har registrerat över 4 miljoner fall av covid-19 och mer än 115 000 döda. Den 10 februari vårdades 3 100 personer i respirator och 9 februari vårdades 25 600 personer på sjukhus för covid-19, enligt officiella siffror.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss