A-
A+

Pappa Nygård: Vi har en bra känsla

Färjestads Joakim Nygård.
Färjestads Joakim Nygård.
IshockeyTT

Första matchbollen brände Färjestad i SM-semifinalen mot Rögle.

Nästa chans att nå final kommer på tisdag i Karlstad – där har laget ännu inte förlorat i slutspelet.

Det ger en extra energi, säger forwarden Joakim Nygård, som natten till söndag blev pappa.

Annons

Annons

För Färjestadsforwarden Joakim Nygård blev det lite med sömn natten till söndagen inför den femte SM-semifinalen mot Rögle. Vid halv sex på morgonen blev han pappa till en flicka.

Vi blev väckta i natt och fick åka in. Det var en härlig känsla, säger Nygård, som tidigare har en son.

Det blev runt fyra timmar sömn under natten innan han åkte direkt från sjukhuset till flygplatsen för att flyga ner till Skåne med laget.

Det var snabba puckar. När vi åkte in till sjukhuset tänkte jag väl att det inte skulle gå så fort, men dottern ville att jag skulle spela, säger Nygård.

"Inte speciellt bra"

Färjestad missade dock första matchbollen för att nå föreningens första SM-final på åtta år. Rögle tog ledningen redan efter 2.43 minuter och det kom efter ett katastrofalt Färjestadsbyte. Fem spelare ville byta samtidigt, vilket gav hemmalaget ett friläge och där Daniel Zaar sköt in 1–0 på returen.

Det var inte speciellt bra. Det är ett stort misstag. Det har man inte riktigt råd med mot Rögle borta, säger Färjestadstränaren Tomas Mitell.
Vi står lite på hälarna. Det är väl där vi förlorar matchen egentligen. De vinner rättvist till slut, säger Nygård.

Knappt sex minuter senare skickade Vojtech Mozik in 2–0.

Vi kom ut blekt i första perioden. Allt var inte dåligt, men för många minuter som inte räcker, säger Tomas Mitell.

Visserligen reducerade Jesse Virtanen för Färjestad i mitten av den andra perioden, men när Rögle skickade in 3–1 i numerärt överläge blott 31 sekunder in på den tredje akten var semifinal nummer fem avgjord.

Mitell var inte riktigt nöjd med ett par utvisningar.

Några tuffa beslut där. De gör ändå trean och fyran i powerplay. Vi studsar tillbaka och ger oss en hygglig chans att komma tillbaka i matchen.

Annons

Annons

Obesegrat hemma

Nu är det reducerat till 2–3 i matcher och Färjestad får en ny chans att avgöra på hemmaplan på tisdag. Där är laget hundraprocentigt i slutspelet. Varken Skellefteå i kvartsfinalen eller Rögle i semifinalen har lyckats vinna mot Färjestad i hemmaborgen i Karlstad.

Det är en stor skillnad, speciellt i slutspel. Det är en fördel och vi har en bra känsla. Det är precis samma läge som i Skellefteåserien. Vi behöver komma ut taggade och se till att vara redo från start, säger Tomas Mitell.
Vi har en bra känsla med det trycket. Det ger en extra energi, säger Färjestadsforwarden Joakim Nygård.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.