A-
A+

Pellas glänste i seger inför hemmapubliken

Lucas Pellas var het mot Polen.
Lucas Pellas var het mot Polen.
HandbollTT

Med drygt två månader till handbolls-EM visar Sverige lovande form. I den första av två vänskapslandskamper mot Polen blev segersiffrorna 31–24 (17–10).

Annons

Annons

4 547 hade kommit till Malmö arena där Sverige för första gången på nästan två år fick spela en hemmalandskamp inför publik.

Vi har spelat många matcher inför tomma läktare med svenska landslagströjan på. Det är superkul att äntligen ha publiken tillbaka i arenan, sade vänstersexan Lucas Pellas till SVT i paus.

Kanske bidrog publiken till svenskarnas spelglädje och inte minst Pellas hade massor av den varan. Stockholmaren nätade både från kanten och strafflinjen och när han sköt 28–20 i andra halvlek innebar det hans tionde mål för kvällen.

Sverige hade tidigare haft ledningen med elva mål som mest, men utklassningen avstannade lite på slutet.

Jag är väldigt nöjd med mycket och det är väldigt många som visar sig från en bra sida. Extremt bra försvarsspel, speciellt i första halvlek, säger förbundskapten Glenn Solberg till SVT.

Han gladde sig inte minst åt debuterande vänsternian Eric Johansson från norska Elverum.

Som väntat väldigt bra, han har sett väldigt bra ut på träning och i Elverum. Det var kul att se honom i en match i vår miljö och han presterar bra både framåt och bakåt, säger norrmannen.

Sverige och Polen möts igen redan på lördagen i Kristianstad.

EM avgörs senare i vinter i Slovakien och Ungern, 13–30 januari. Sverige spelar i Bratislava fram till eventuella medaljmatcher, som i så fall avgörs i Budapest. Blågult möter Bosnien och Hercegovina, Spanien och Tjeckien i det första gruppspelet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.