A-
A+

Peng: "Aldrig anklagat någon för övergrepp"

Peng Shuai. Arkivbild.
Peng Shuai. Arkivbild.
TennisTT-Reuters

Kinesiska tennisstjärnan Peng Shuai säger i en intervju att hon aldrig har anklagat Kinas tidigare vice premiärminister Zhang Gaoli för sexuella övergrepp.

Annons

Annons

Peng Shuai var i november försvunnen i nästan tre veckor efter att hon i ett inlägg på sociala medier-plattformen Weibo, som snabbt togs bort, kom med anklagelserna som hon nu tar tillbaka. Tennisspelaren säger nu, i en intervju med nyhetssajten Lianhe Zaobab i Singapore, att inlägget var en "privat angelägenhet". Hon säger också:

Först och främst vill jag poängtera en sak som är extremt viktig. Jag har aldrig sagt eller skrivit att någon skulle ha utsatt mig för sexuella trakasserier, det måste jag verkligen trycka på.

Den 21 november, efter nästan tre veckors försvinnande, spreds bilder på Peng Shuai. I ett videomöte med Internationella olympiska kommittén sade hon också att hon mådde bra och var i säkerhet. Kinakännaren Jennifer Hsu manade samtidigt till försiktighet i tolkningen av livstecknen från Peng Shuai.

Vi måste nog se på de här med ett kritiskt sinne. För många som censurerats av staten tvingas ofta leverera ofrivilliga uttalanden, sade hon till TT.

Bland annat den internationella tennistouren WTA fortsatte att oroa sig för den kinesiska dubbelspecialisten, och för ett par veckor sedan ställde WTA in alla planerade tävlingar i landet.

Peng Shuais uttalande på söndagen är det första inför kamera som har offentliggjorts. Hon pratade i samband med en längdskidåkningstävling i Shanghai där hon var närvarande. Bland annat säger 35-åringen att "folk har många missförstånd" om hennes inlägg på Weibo. Hon sade också att hon har levt i Peking utan övervakning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.