Personlig assistent däckade av knark på jobbet

Kvinnan döms till skyddstillsyn med särskild föreskrift. Arkivbild.
Kvinnan döms till skyddstillsyn med särskild föreskrift. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

En man som har behov av personlig assistans skrek på hjälp i timmar eftersom personalen som skulle hjälpa honom var utslagen, påverkad av narkotika. Nu döms den kvinnliga assistenten för framkallande av fara för annan, rapporterar Göteborgs-Posten .

Kvinnan var anställd av ett privat vårdföretag och besökte mannen på hans adress i Göteborg. Mannen har behov av dygnet runt-assistans. Han har en andningsmask som under natten kan falla av och han klarar sig i cirka 15–20 minuter utan masken, annars får han syrebrist, uppger han själv i förhör.

Under den aktuella natten kände mannen att banden till andningsmasken höll på att lossna och ropade på kvinnan – utan svar.

Mannen skrek i timmar och till slut hörde grannar ropen och tillkallade polis och ambulans. Polisen hittade kvinnan helt utslagen i soffan. En polis beskriver i förhör att han klappade med händerna över henne utan att få någon reaktion. När han smärtstimulerade henne vid örat fick han en svag respons.

Kvinnan erkände händelsen under rättegången men nekar till brott. Hon döms förutom framkallande av fara för annan för ringa narkotikabrott, samt grov stöld och bedrägeri, rapporterar GP. Hon arbetar inte längre kvar på företaget. Hon döms till skyddstillsyn med särskild föreskrift.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons