A-
A+

Petades – Karlsson kan sluta i landslaget

Kristian Karlsson, till höger, under OS i Tokyo. Arkivbild.
Kristian Karlsson, till höger, under OS i Tokyo. Arkivbild.
BordtennisTT

Kristian Karlsson petades från den svenska truppen till lag-EM i bordtennis.

Något som gör 30-åringen rejält besviken.

Det känns inte som att jag vill fortsätta spela för landslaget, säger han till Ttela.

Annons

Annons

Det blev ingen singelturnering i OS i Tokyo för Kristian Karlsson, som däremot fanns med i lagtävlingen. Där blev det respass i kvartsfinalen tillsammans med Anton Källberg.

Men när förbundskapten Jörgen Persson presenterade truppen till lag-EM i september fanns inte Kristian Karlsson med. 30-åringen, som är näst högst rankad i Sverige, är väldigt besviken över beslutet.

Det känns inte som att jag vill fortsätta spela för landslaget. Just nu känns det lönlöst, säger han till Ttela.

"Tufft för mig"

Karlsson anser att han inte har fått någon fullvärdig förklaring till petningen. Till Sveriges Radio säger han att det har att göra med hur Karlsson uppträdde på OS.

När singelspelet drog igång var det väldigt tufft för mig. När Anton Källberg spelade sin första match mot en klart lägre rankad USA-spelare drog jag mig undan lite. Jag satt och kollade på matchen och stöttade Anton men satt inte fullt ut med den svenska truppen. Jag satt lite själv eftersom jag tyckte att jag behövde det. Det verkar som att det har fått ganska stora konsekvenser efteråt.

Annons

Annons

Persson svarar

Enligt Jörgen Persson grundar sig uttagningen på sportsliga grunder och inte på Karlssons uppförande under OS.

Det här är ingen hämnd för det som hände på OS. Vi har många bra spelare och det är tuff konkurrens om platserna. Den här gången ville jag ge Truls chansen för han har gjort bra ifrån sig och vann ju nyligen på WTT (världstouren), säger Persson till Aftonbladet.

Lag-EM i Cluj i Rumänien pågår från den 28 september till den 3 oktober. På herrsidan är Mattias Falck, Jon Persson, Anton Källberg och Truls Möregårdh uttagna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!