A-
A+

Peter Jackson hintar om mer Beatles-musik

Den sista Beatles-låten 'Now and then'
Den sista Beatles-låten "Now and then"
MusikTT

Låten som Paul McCartney kallat för The Beatles sista, "Now and then", släpptes i veckan och hyllades tämligen unisont av kritiker världen runt. Nu antyder regissören Peter Jackson att det kan komma mer Beatles-musik.

"Now and then" skrevs av John Lennon 1978 och den demo som han spelade in hemma i sin lägenhet i New York har förvandlats till en "riktig" Beatles-låt med hjälp av filmskaparen Peter Jacksons AI-teknik – samma teknik som han använde för Beatles-dokumentärserien "Get back".

Nu antyder "Sagan om ringen"-regissören att det skulle kunna finnas fler låtar i gömmorna. I en intervju med Sunday Times som refereras av Deadline berättar Jackson att han har filmsekvenser från "Get back" där The Beatles "riffar" i studion kring olika musikaliska idéer.

Vi skulle kunna ta ett framträdande från "Get back", separera Johns och Georges röster och sedan låta Paul och Ringo exempelvis lägga till refräng eller harmonier. Det kan sluta med en anständig låt, men jag har inte haft några samtal med Paul om det ännu, säger Jackson och lägger till:
Det är en "fanboy"-önskan, men absolut möjligt.

John Lennons änka Yoko Ono gav en kassettinspelning av "Now and then" till Paul McCartney redan 1994, och det var i Jacksons studio i Nya Zeeland som Lennons röst kunde separeras från pianot och andra bakgrundsljud på originalinspelningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.