A-
A+

Peter Lindbergh visas på Fotografiska

Modefotografen Peter Lindbergh. Pressbild.
Modefotografen Peter Lindbergh. Pressbild.
KonstTT

Annons

För första gången ska den tyske modefotografen Peter Lindbergh (1944–2019) visas stort i Sverige, på Fotografiska i Stockholm. Han är känd för sina porträtt av supermodeller som Naomi Campbell, Cindy Crawford och Kate Moss, och har avbildat skådespelare som Kate Winslet och Uma Thurman.

Utställningen "Lightness of being" visar ett hundratal av hans verk, och den görs i samarbete med Lindbergh Foundation som leds av sonen Benjamin Lindbergh.

"Det blir en hyllning till hans banbrytande arbete inom modefotografiet, som förhoppningsvis också ska locka en yngre generation. Lindberghs sätt att porträttera kvinnor så sanningsenligt som möjligt, utan förskönande filter eller fototrick, är fortfarande relevant för hur skönhet kan definieras i dag", säger Benjamin Lindbergh i ett pressmeddelande.

Utställningen visar också hur Peter Lindbergh inspirerades av industrilandskap, storstadsmyller och kustremsor. "Lightness of being" visas på Fotografiska i Stockholm mellan den 16 juni och den 15 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.