Pichler har vaknat ur koman

Wolfgang Pichler har vaknat ur koman. Arkivbild.
Wolfgang Pichler har vaknat ur koman. Arkivbild.
SkidskytteTT

Wolfgang Pichler har vaknat ur koman.

Det bekräftar hans bror Claus för Aftonbladet.

Han har frågat om Franska öppna i tennis och det tyder på att han är på väg tillbaka, säger han till tidningen.

Annons

Annons

Framgångsrike skidskyttetränaren Wolfgang Pichler drabbades av allvarliga hjärtproblem under ett cykelpass nära hemorten Ruhpolding i Tyskland för en vecka sedan och försattes i konstgjord koma.

Nu har 65-åringen vaknat och mår efter omständigheterna bra, uppger Aftonbladet.

I torsdags kunde de ta bort röret som gav honom konstgjord andning. Sedan dess har Wolfgang kommit tillbaka sakta men säkert. Han kan andas och prata. Läkarna är mycket tillfreds med hans framsteg och säger att allt är normalt utifrån omständigheterna. Men han är mycket trött och han behöver mycket vila, säger hans bror Claus Pichler, tidigare borgmästare i Ruhpolding, till tidningen.

Pratade om tennis

Pichler är dock alltjämt kvar på intensivvårdsavdelningen.

Vi har stort hopp om att han ska komma tillbaka till ett normalt liv, säger brodern vidare till Aftonbladet.
Han har frågat om Franska öppna i tennis och det tyder på att han är på väg tillbaka.

Pichler har sedan 1995 haft en stor roll inom svenskt skidskytte och varit mannen bakom VM- och OS-vinnare som Magdalena Forsberg, Anna Carin Zidek, Björn Ferry och Hanna Öberg.

Annons

Annons

Kan bekräfta

Efter en period med det ryska damlandslaget (2011–2014) blev han återigen förbundskapen för det svenska landslaget 2015 och det var under hans ledning som Sverige överraskande med två guld och två silver under OS i Pyeongchang 2018.

Sedan 2019 är han anställd av Sveriges olympiska kommitté som talangutvecklare med ansvar att förbereda unga vinterolympier för en satsning mot världstoppen.

Vi har själva haft kontakt med Claus och kan bekräfta att han vaknat. Vi har ständig kontakt med Wolfgang via hans bror. Han har själv inte fått träffa Wolfgang ännu, på grund av coronarestriktionerna är det bara sambon som fått träffa honom, säger Lars Markusson, mediechef SOK, till TT.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons