A-
A+

Pingisherrarna till EM-kvart – men damerna ute

Truls Möregårdh. Arkivbild.
Truls Möregårdh. Arkivbild.
BordtennisTT

Sveriges herrar är klara för kvartsfinal i lag-EM i bordtennis efter säkra 3–0 mot Belgien.

Skönt med vinsten. Belgien är svårspelat men vi gjorde det bra, sade Truls Möregårdh.

Annons

Annons

Anton Källberg öppnade med att säkert vinna över Florent Lambiet i tre raka. Källberg dominerade totalt och det tycktes som om han bara tog poäng när han behövde dem utan att förta sig.

Mattias Falck, som stod över den första gruppspelsmatchen, avslutade tillställningen med att vara precis så överlägsen som man kan vara. Belgaren Martin Allegro hade inte något att sätta emot den vice världsmästaren även om det hårdnade till i tredje set.

Tuffaste uppgörelsen tvingades Truls Möregårdh till. Cedric Nuytinck är rankad några steg före Möregårdh och under större delen av matchen var han den starkare i avgörande lägen. Svensken hade långa stunder svårt att få till sitt eget spel samtidigt som Nuytinck var oerhört effektiv och inte lämnade några luckor. Det såg också ut som att belgaren skulle ta hem matchen.

Vi har mötts en gång tidigare och då var jag chanslös, sade Möregårdh.

Räddade matchbollar

Vid underläge 8–10 i fjärde och två matchbollar emot sig lossnade det för Truls Möregårdh, som via två väldigt bra servar räddade hem setet och fick till ett skiljeset. Här fick Möregårdh 11–7 och 2–0 till Sverige.

I fredagens kvartsfinal ställs Sverige mot hemmanationen Rumänien.

Det kommer att bli en rolig match. För deras Rares Sipos är det hemmaplan och han är oerhört populär här, så det kommer att bli ordentligt tryck på läktaren, sade Truls Möregårdh.

De svenska damerna missar däremot kvartsfinal. Polen var helt enkelt bättre i de avgörande momenten och vann säkert med 3–1.

Vi kan hota de flesta lagen, men tyvärr är vår lägstanivå för låg och det visade sig i dag, sade förbundskapten Peter Blomquist.

Annons

Annons

Svensk smakstart

Det hjälpte inte att Linda Bergström gav Sverige en smakstart. Hon inledde med att besegra Polens bästa spelare, Natalia Bajor, i tre raka set.

Stina Källberg hade chansen att i praktiken punktera sin första match, men kom inte upp i den nivå hon normalt har.

Efter att Jennifer Jonsson också förlorat stod hoppet till Stina Källberg igen för att hålla matchen vid liv.

Det såg bra ut till en början, men när Källberg tappade tre setbollar i första set försvann möjligheterna och därmed är lag-EM över för de svenska damerna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.