-
+

Pioli: "Ibra är definitivt inte rasist"

Ibrahimovic och Lukaku hamnade i bråk under onsdagens kvartsfinal i Italienska cupen. Arkivbild.
Ibrahimovic och Lukaku hamnade i bråk under onsdagens kvartsfinal i Italienska cupen. Arkivbild.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovic anklagades för att ha uttryckt sig rasistiskt om Inter-anfallaren Romelu Lukaku i Milanoderbyt.

Nu tycker Milan-tränaren Stefano Pioli att det är dags att lämna bråket bakom sig.

"Ibra" är definitivt inte rasist, det är dags att sluta prata om detta, sade han på en presskonferens.

Annons

Annons

Det var i första halvlek av kvartsfinalen i Italienska cupen mellan Inter och Milan som ett stort bråk utbröt mellan Ibrahimovic och belgaren Lukaku.

Båda spelarna fick gult kort för incidenten, och senare i matchen blev svensken utvisad efter sitt andra gula kort.

"Sådant händer"

Efter matchen anklagades Ibrahimovic för att ha uttryckt sig rasistiskt om Inter-anfallaren. Men nu vill Milans tränare Stefano Pioli att man lämnar bråket bakom sig.

Det som hände var inte bra, jag försöker inte rättfärdiga honom, men sådana saker händer, sade han och syftade på bråket med Lukaku.
"Ibra" är definitivt inte rasist, det är dags att sluta prata om detta. Han har alltid stått först i kampen mot diskriminering.

Han sade också att Ibrahimovic ber om ursäkt för det röda kortet och att han är redo för matchen mot Bologna i helgen. Den svenske anfallsstjärnan gick ut på Instagram efter händelsen och nekade till anklagelserna.

Annons

Annons

Båda stängs av

Hans tidigare lagkamrat från Manchester United, Paul Pogba, gav Ibrahimovic sitt stöd efter incidenten. Han skrev på Twitter att svensken var "den siste jag skulle kunna tänka mig var rasist".

Italienska fotbollsförbundet har beslutat att stänga av de båda spelarna i en match på grund av bråket. Detta gör att Lukaku missar den första semifinal-matchen mot Juventus. Avstängningen gäller enbart i cupen och påverkar därmed inte Ibrahimovic denna säsong då Milan är utslaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss