A-
A+

Pirlo trygg på jobbet trots pressat CL-läge

Andrea Pirlo med Juvestjärnan Cristiano Ronaldo. Arkivbild.
Andrea Pirlo med Juvestjärnan Cristiano Ronaldo. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Juventus är bara trea i Serie A och i ett pressat läge i Champions League. Men tränaren Andrea Pirlo är inte rädd att förlora jobbet även om det skulle bli en sorti mot Porto.

Annons

Annons

"Den gamla damen" från Turin har ett 1–2-underläge att vända på efter den första åttondelsfinalen i Porto för tre veckor sedan.

Jag tror inte att matchen i morgon kommer att ändra hur mitt arbete bedöms. Jag fortsätter att jobba dag för dag, medveten om vad mitt projekt handlar om och var klubben befinner sig, säger Andrea Pirlo inför tisdagens retur, som hur som helst är enormt viktig för "Juve".
Det är en avgörande match för om det blir någon fortsättning för oss i Champions League. För oss är det som en final, men det är det för dem också.

Den förre mittfältsstjärnan tog över som tränare för Cristiano Ronaldo & Co inför den här säsongen. Förutom det något kniviga läget i Champions League ser klubben också ut att få sin svit på nio raka italienska ligaguld bruten.

I CL vann Juventus höstens gruppspel före Barcelona och fördelen inför returen mot Porto är att ett mål framåt räcker – om man samtidigt håller tätt bakåt.

Vi måste vara försiktiga och inte fångas i att försöka göra mål tidigt till varje pris. Vi förväntar oss ett Porto som kommer hit för att spela, inte bara försvara, säger lagkaptenen Leonardo Bonucci enligt uefa.com.

I tisdagens andra åttondelsfinal har Borussia Dortmund ett 3–2-övertag inför returen hemma mot Sevilla. Både Giovanni Reyna och Raphael Guerreiro är frågetecken hos tyskarna, som dock räknar med att norske målsprutan Erling Braut Haaland – som utgick efter två mål mot Bayern München i helgen – är spelklar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!