A-
A+

Pittsburgh mot NY Rangers i Stanley Cup

Marcus Pettersson med nummer 28 i samband med ett av hans mål mot Columbus. Pittsburgh ställs nu mot New York Rangers i Stanley Cup-slutspelet.
Marcus Pettersson med nummer 28 i samband med ett av hans mål mot Columbus. Pittsburgh ställs nu mot New York Rangers i Stanley Cup-slutspelet.
IshockeyTT

Tre poäng av Marcus Pettersson bidrog till Pittsburghs vinst mot Columbus. Nu ställs man mot New York Rangers när Stanley Cup-slutspelet inleds. För Nashville väntar Colorado efter en fiaskoavslutning på grundserien.

Annons

Annons

Sista NHL-omgången bjöd på en hel del dramatik när det skulle avgöras vilka som ställs mot varandra i slutspelet. Pittsburgh med Marcus Pettersson får nu för första gången sedan 2016 ta sig an New York Rangers i slutspelet.

Det står klart efter att Pittsburgh besegrat Columbus med 5–3 samtidigt som Rangers i sin tur vann över Washington (3–2).

Marcus Pettersson gjorde ett mål och två assist, bland annat 3–0-målet.

William Nylander gjorde samtidigt två mål när hans Toronto besegrade Boston med 5–2. Toronto inleder nu slutspelet, som dra igång nästa vecka, med att möta de tvåfaldigt regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay, medan Boston möter Carolina.

Men Nylander var inte Torontos ende svensk att plocka poäng – Pierre Engvall gjorde ett mål och en assist och Timothy Liljegren en assist. Erik Källgren räddade 14 puckar.

I den västra konferensen tappade Nashville en 4–0-ledning mot jumbon Arizona som till slut vann med 5–4. Förlusten betyder att Nashville med bland annat Filip Forsberg i stället för Calgary nu får möta Colorado som varit överlägset bäst i den västra konferensen.

Calgary i sin tur ställs i stället mot Dallas. En match i grundserien, Winnipeg–Seattle, återstår men utan betydelse för åttondelsfinalerna i Stanley Cup. De första slutspelsmatcherna spelas på måndag och slutspelsserierna avgörs i bäst av sju matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.