A-
A+

PL stoppar klubbarna från välgörenhetskampanj

Det blir inga bortaställ för hemmalag på annandagsfotbollen. Arkivbild.
Det blir inga bortaställ för hemmalag på annandagsfotbollen. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Premier League kommer inte att tillåta hemmalag spela i sina bortaställ under annandagsfotbollen för att uppmärksamma hemlösheten i landet. Enligt ligan strider det mot reglementet.

Annons

Annons

Välgörenhetsorganisationen Shelter uppmanade samtliga klubbar att delta i kampanjen #NoHomeKit (IngetHemmaStäll), en kampanj som syftar till att uppmärksamma alla de som inte har ett hem i jul.

Klubbarna uppmanades att "dumpa sina hemmafärger för sina borta- eller tredjeställ, för att visa stöd för dem som inte har ett säkert hem".

Ni klubbar kontaktades

Nio klubbar, som spelar hemmamatcher på annandagen, kontaktades av Shelter för att diskutera hur man skulle kunna hjälpa till. Enligt Sky Sports skulle de oanvända hemmaställen, med autografer från spelare, auktioneras ut för att samla in pengar.

Premier League har dock regeln att hemmamatcher ska spelas i hemmaställ och ligan kommer inte att ändra den, säger en talesperson till Sky Sports.

Premier League får många förfrågningar från välgörenhetsorganisationer, men vi kan inte tillgodose dem alla centralt. Klubbarna får stötta vilka välgörenhetsorganisationer de vill, och vi uppmuntrar dem att göra det, men bara om det inte strider mot våra regler.

Annons

Annons

Neville inte imponerad

Den före detta landslagsspelaren Gary Neville har inte mycket till övers för Premier Leagues beslut.

"Föreställ dig att tacka nej till en begäran om att samla in pengar och öka medvetenheten kring hemlöshet", skriver han på Twitter och tillägger att han tycker att klubbarna ska trycka på mer för att ligan ska ändra sig.

Annandagsfotbollen är en uppskattad tradition inom den engelska ligafotbollen. Alla matcher utom en i omgång 19 spelas på annandagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.