A-
A+

Pliskova vidare efter långkörare

Karolina Pliskova, här i färd med att returnera ett slag från Victoria Azarenka.
Karolina Pliskova, här i färd med att returnera ett slag från Victoria Azarenka.
TennisTT

Karolina Pliskova malde ned Victoria Azarenka i åttondelsfinalen i US Open. Härnäst väntas Aryna Sabalenka, som vände och vann mot Danielle Collins.

Annons

Annons

Det krävdes mer än tre timmars spel innan en trött Karolina Pliskova nöjt kunde knyta handen i en segergest, efter att ha säkrat en kvartsfinalplats i US Open-tennisen mot den belarusiska motståndaren.

7–5, 6–7, 6–2 blev till sist slutsiffrorna mot belarusiskan Victoria Azarenka.

Matchen var jämn, det var långa bolldueller, säger Pliskova från planen, och säger sig vara nöjd med hur serven fungerar och hur hon rör sig över planen.

Den 30-åriga tjeckiskan är rankad 22:a i världen och har tagit sig till final i grand slam-sammanhang vid två tillfällen, US Open 2016 och Wimbledon förra året, där det i båda fallen blev förluster mot Angelique Kerber respektive Ash Barty.

Trots att hon varit världsetta har Pliskova oftast inte behövt bära favoritskapet.

Jag har haft så många upp- och nedgångar i karriären, så jag är van vid allt, säger tjeckiskan.

I kvartsfinalen möter hon belarusiska världsfemman Aryna Sabalenka, som slog ut hemmahoppet Danielle Collins med 3–6, 6–3, 6–2. De två har duellerat mot varandra på samma arena tre gånger de senaste fyra åren, och Collins får fortsätta att jaga en seger.

Hon spelade en otrolig tennis. Det var en galen nivå i dag. Jag är superglad med vinsten, hon är tuff att möta, säger Sabalenka från planen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.