A-
A+

Pojkar kidnappades och torterades – flera döms

Bild från polisens förundersökning på en av brottsplatserna i Sundsvall.
Bild från polisens förundersökning på en av brottsplatserna i Sundsvall.
BrottTT

Flera personer döms för att ha kidnappat och utsatt tre tonårspojkar för tortyrliknande våld och mordförsök i Sundsvall i somras.

Pojkarna ska ha varit där i ett morduppdrag men planerna avslöjades av måltavlan. Två av pojkarna döms för mordplanerna.

Det var den 9 juli som de tre pojkarna hittades svårt misshandlade i Skönsmon och Sidsjön i Sundsvall.

En av pojkarna ska bland annat ha tvingas klä av sig naken och sedan skurits med kniv i händer, fötter och på överkroppen, samt bränts på ett ben.

De andra två höggs i halsen och överkroppen med kniv och fick livshotande skador. Pojkarna lämnades på platsen för att dö men lyckades ta sig till en närliggande bostad och fick hjälp att larma polis och ambulans.

Enligt åtalet hade pojkarna, 14, 15 och 16 år gamla, rest till Sundsvall på uppdrag av det kriminella Foxtrotnäverket, för att skjuta ihjäl en man som kopplas till det konkurrerande Dalennätverket.

Men måltavlan ska ha fått kännedom om planerna och gick till motangrepp innan de hann genomföras. Pojkarna kidnappades genom våld och hot i centrala Sundsvall och fördes först till Skönsmon och sedan till Sidsjön, där de utsattes för våldet.

Flera personer döms nu för inblandning i händelserna, bland annat för mordförsök, synnerligen grov misshandel och människorov.

En 24-årig man får längst straff. Han döms till 14 års fängelse för mordförsök, grov samt synnerligen grov misshandel, människorov och narkotikabrott.

Två av pojkarna som reste till Sundsvall för morduppdraget döms för förberedelse till mord, för planerna på att skjuta ihjäl gängmannen, till två års sluten ungdomsvård. En man i 25-årsåldern döms till sju års fängelse för inblandning i de misslyckade mordplanerna.

Den yngste av pojkarna var inte straffmyndig och åtalades inte.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.