A-
A+

Pojke ihjälkörd – förare anhållen efter smitning

En pojke i 15-årsåldern omkom under natten efter att ha blivit påkörd av en bil. Föraren smet från platsen. Arkivbild.
En pojke i 15-årsåldern omkom under natten efter att ha blivit påkörd av en bil. Föraren smet från platsen. Arkivbild.
BrottTT

En pojke i 15-årsåldern omkom och en jämnårig flicka skadades allvarligt i en smitningsolycka i västra Stockholm på fredagskvällen. Föraren har anhållits misstänkt för flera grova brott.

Drottningholmsvägen mot Drottningholms slott med Nockebybron i förgrunden. Arkivbild.
Drottningholmsvägen mot Drottningholms slott med Nockebybron i förgrunden. Arkivbild.

Den skadade flickan vårdas fortfarande på sjukhus. Hon har inte livshotande skador, meddelar polisen på sent på lördagseftermiddagen.

Kollisionen med ungdomarna, som färdades på en moped, inträffade i samband med vad polisen beskriver som en mycket vårdslös omkörning på Nockebybron mellan Ekerö och Bromma klockan 21.39 på fredagen.

Bilisten, en man i 40-årsåldern, smet från olycksplatsen och fortsatte därefter färden ut på Mälaröarna. Han greps en kvart senare sedan han krockat med en buss. En väktare följde efter bilen och försåg honom med handfängsel i väntan på polisen, uppger räddningstjänsten för TT.

Vi har vittnesuppgifter som gör gällande att han har krockat med andra bilar längre ut på öarna efter omkörningen på bron som orsakade den unge mannens död, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

TT: Har fler personer skadats?

Någon hade värk i nacken, men jag kan inte se att någon ytterligare har förts till sjukhus.

Mannen anhölls under natten. Han misstänks för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och drograttfylleri. I takt med att bilden klarnar kring vad som skedde efter kollisionen kan fler brottsmisstankar tillkomma, enligt Österling.

Polisen kallade under natten in extrapersonal med anledningen av dödskörningen. Teknisk undersökning av de beslagtagna fordonen har påbörjats. Ett stort antal personer har enligt polisen blivit vittnen till olika delar av vansinnesfärden.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.