A-
A+

Pojke pekade ut sin mördare innan han dog

Poliser i närheten av den plats där en 17-årig pojke hittades knivhuggen i Malmö i början av november i fjol. Nu åtalas en 26-årig man misstänkt för mordet. Arkivbild.
Poliser i närheten av den plats där en 17-årig pojke hittades knivhuggen i Malmö i början av november i fjol. Nu åtalas en 26-årig man misstänkt för mordet. Arkivbild.
BrottTT

Innan han dog hann 17-åringen berätta vem som hade attackerat honom med en kniv.

Nu åtalas en 26-årig man för mordet i Malmö förra året.

De hade en konflikt som rörde pengar, säger åklagaren Sofia Syrén.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den 17-årige pojken hittades svårt knivhuggen i bålen utanför sin bostad i Malmö natten den 3 november. Redan när han larmade SOS Alarm uppgav han vem som hade attackerat honom.

Han säger det även till två polismän på plats, säger kammaråklagare Sofia Syrén till TT och fortsätter:
Det var såklart väldigt viktigt. Då fick man ju i ett tidigt skede en misstänkt person.

"Ett hugg i bålen"

Kort efter att ambulans och polis kommit till platsen avlider 17-åringen av sina skador.

Det rör sig om ett hugg i bålen och det är vitala organ som skadas. Han förblöder och avlider av skadorna ganska kort efter att hugget har utdelats, säger Sofia Syrén.

Mannen som 17-åringen pekade ut som sin mördare är en 26-årig man som han haft en konflikt om pengar med. Varifrån pengarna kommer och hur mycket det rör sig om har inte kunnat fastslås, men det är möjligt att pengarna har tillhört både offret och den misstänkte mördaren.

Pengarna ska ha förvarats hemma hos 17-åringen, men de har försvunnit och han är övertygad om att 26-åringen har tagit pengarna. Då konfronteras 26-åringen med detta en tid innan detta händer. Det är det konflikten rör, säger Sofia Syrén.

Åklagaren ser det som en planerad attack mot 17-åringen och att två andra män – 21 och 24 år gamla – har varit medvetna om 26-åringens planer. De båda åtalas för medhjälp till mord.

26-åringen har förvarnat 17-åringen om att han ska komma hem till honom på natten och när han kommer dit har han med sig de två andra männen.

Annons

Annons

Kartlagd rutt på elsparkcykel

Den 21-årige mannen har haft med sig mordvapnet och lämnat över kniven till 26-åringen kort innan hugget. Den 24-årige mannen ska under attacken hindrat en annan person som ville ingripa.

En del av bevisningen mot de inblandade är digitala spår som de lämnat efter sig. Exempelvis har polisen kunnat kartlägga 24-åringens rutt på en elsparkcykel via hans konto hos en uthyrare och via övervakningsfilmer kunnat se hur han rört sig till och från mordplatsen.

Allt efterhand som tekniken utvecklas och vi använder tekniken i så stor utsträckning är det ju ett bra hjälpmedel i utredningar, säger Sofia Syrén.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss