A-
A+

Pojke utsatt för mordförsök – och filmad

Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna på en gångbana utmed Munkhättegatan i Malmö efter att en man sent i går kväll hittats skadad på en gångbana.
Polisens kriminaltekniker arbetar innanför avspärrningarna på en gångbana utmed Munkhättegatan i Malmö efter att en man sent i går kväll hittats skadad på en gångbana.
BrottTT

Den tonårspojke som sent i går kväll hittades allvarligt skadad utanför en sporthall i Malmö blev filmad i samband med mordförsöket. Filmen har spridits via sociala medier.

Annons

Annons

Filmen visar målsäganden i en mycket utsatt situation, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

Det var en förbipasserande som larmade polisen efter att ha hittat tonåringen på en gångbana vid halvelvatiden på torsdagskvällen. När polisen kom dit var ambulanspersonal redan på plats, tillsammans med uppringaren. Pojken tros ha blivit skadad av ett stick- eller knivliknande föremål.

Han vårdas på sjukhus och uppges allvarligt skadad. Han har inte kunnat höras, säger pressinformatör Calle Persson vid Malmöpolisen.

Ingen misstänkt är gripen, men ett stort antal personer är hörda, bland annat kompisar till den skadade som kom till platsen. Polisen undersöker övervakningskameror från området, men det är ännu oklart vad det ger. Området runt brottsplatsen har undersökts av polistekniker.

Föremål är tagna i beslag som vi hoppas kan vara av betydelse i utredningen, säger Calle Persson.

Med anledning av filmen som spridits i sociala medier har en anmälan om grovt olaga integritetsintrång upprättats. Innehållet i filmen är dock ingenting som hjälper polisen framåt i utredningen om mordförsöket.

Den visar inte någonting som poliserna som kom till platsen inte själva kunde konstatera. Vad jag förstår har den inte kunnat tillföra någonting till utredningen, säger Calle Persson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.