Polarbröd investerar i ny produktion

 Inom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin. Arkivbild.
Inom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin. Arkivbild.
EkonomiTT

Knappt tre veckor efter storbranden som jämnade stora delar av Polarbröds tillverkning med marken investerar bolaget i ny produktion i Älvsbyn.

Det är väldigt roligt att vi kan komma igång så snabbt igen, säger Polarbröds koncern-vd Karin Bodin till TT.

Annons

Annons

I dagsläget kämpar Polarbröd med att baka så mycket bröd som möjligt på sitt andra bageri i Bredbyn, efter att branden på anläggningen i Älvsbyn ödelagt stora delar av tillverkningen. Men det finns ljus i mörkret.

Under hösten ska bolaget investera nio miljoner kronor för att starta upp en anläggning för smörgåsproduktion i Älvsbyn. Tillverkningen innebär i sin tur att det öppnas upp för omkring 20 arbetstillfällen.

"Symboliskt viktigt"

Det här är symboliskt viktigt eftersom det handlar om verksamhet just i Älvsbyn. Inom en inte allt för lång tid kan vi börja tillverka smörgåsar igen. Det är väldigt roligt, säger Karin Bodin.

Tillverkningen som startas blir av bolagets färdiga smörgåsar som säljs till bland annat industrikunder som tåg- eller flygbolag, och till Pressbyrån samt 7-Eleven.

Annons

Annons

Växande marknad

Just färdigpackade smörgåsar är en växande marknad, särskilt nu under pandemin när hela samhället är extra noga med hygien. Det är också lättare att komma igång med tillverkningen av de här produkterna än att baka bröd. Ett nytt bageri kräver större investeringar och tar längre tid.

När Polarbröd påbörjar tillverkningen av smörgåsar kan Karin Bodin inte svara på.

Vi har inte tidsplanen helt klar än, men det blir under hösten.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons