A-
A+

Polisen i Gävle oroad över stadsskjutning

En man skottskadades under natten i centrala Gävle. Arkivbild.
En man skottskadades under natten i centrala Gävle. Arkivbild.
BrottTT

Polisen hittade en skottskadad man i centrala Gävle under natten mot lördagen. Ingen person har ännu gripits och flera polisenheter har kopplats in i utredningsarbetet.

Annons

Annons

Det var han som tog kontakt med patrullen och då upptäckte de att han var skottskadad. Eftersom det här var så nära sjukhuset, så lastade de in honom i bilen och körde dit honom, säger Daniel Ågren, befäl vid polisens regionledningscentral till Gefle Dagblad.

Skjutningen skedde inne eller intill en snabbmatsbutik vid 02-tiden i stadsdelen Söder i Gävle. Det ska ha varit många personer på platsen vid tiden för skjutningen och polisen har hört flera vittnen. Det är ännu oklart vilken typ av skjutvapen som använts.

Ett större område spärrades av i centrala Gävle under natten, och under förmiddagen pågick fortfarande brottsplatsundersökningen.

Ingen är misstänkt för skjutningen som har rubricerats som försök till mord.

Den skottskadade mannen, som är i 25-årsåldern, vårdas på sjukhus och ett andra förhör har inte kunnat hållas. Polisen skriver att brottsoffret "inte är obekant" för rättsväsendet sedan tidigare.

Polisen skriver också på hemsidan att de "känner en oro för att skjutningen skede i en offentlig miljö och ser mycket allvarligt på händelsen". De har inlett trygghetsskapande åtgärder och kommer öka sin närvaro med poliser i yttre tjänst.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!